Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : ΠΩΣ ΠΑΓΙΔΕΥΤΗΚΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ (μισή σελίδα παρακαλώ ! )

«Η Ελλάδα πλέον είναι Ονηλάτης σε αυτοκινητόδρομο !»

«Οι πολιτικοί μας όμως αντί να διορθώσουν την υφιστάμενη κατάσταση ,αντί να τονίσουν ότι το νομικό καθεστώς δεν μπορεί να υποστηριχθεί από τις δομές του κράτους ,αντί να φωνάξουν ότι οδηγούμεθα στην καταστροφή [για άλλους λόγους βέβαια φωνάζουν αδόκιμα ] παραθέτουν ακαδημαϊκές σκέψεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και άλλα φληναφήματα .»

Διαβάστε αυτή τη μελέτη μισής σελίδας γραμμένη από έναν άνθρωπο που είναι εγνωσμένος στα Ιστορικά αλλά και στα νομικά : Και τυπικά αλλά κυρίως και ουσιαστικά. (Δ.Π.Γ.)

«Μία μικρή σε έκταση και πολύπλοκη σε μορφολογία εδαφική περιοχή ,με δύσβατες ενίοτε ορεινές περιοχές και πολυπληθή νησιωτικό πλέγμα .Σύνορα στα όρια του ανέφικτου να εποπτεύεις .Γείτονες που εποφθαλμιούν εδάφη ,δια σφετερισμού ,υπό την απατηλή ιστορική δικαιωματική κτήση .
Αυτός θα μπορούσε να είναι ο χαρακτηρισμός των συνόρων μας ή έστω της χώρας μας αλλά με εστίαση στα σύνορά της ….
Τα πράγματα περιπλέκονται όταν στο ανωτέρω άθροισμα ,παρατεθεί και το ότι τα σύνορα αυτά αποτελούν και Ευρωπαϊκά σύνορα .Νομικά πλέον μετά τις συνθήκες ευρωπαϊκής ένωσης ,η χορήγηση ασύλου σε ένα κράτος μέλος ,αποτελεί ουσιαστικά και διαβατήριο για την είσοδο και στα άλλα κράτη .
Τούτο ,πίστευαν οι Φράγκοι ότι θα εξασφάλιζαν την ησυχία τους και στις δικές τους εδαφικές περιοχές, αφού ορίσθηκαν /επιβλήθηκαν ενιαίοι όροι απονομής ασύλου σε όλη την Ευρώπη και κατά συνέπεια δεν συνέτρεχε λόγος ανησυχίας για τυχόν αυθαίρετη κρίση της χώρας υποδοχής /εισόδου του υπηκόου της χώρας εκτός ένωσης .

Θύμιζε «χρέωση σε πιστωτική κάρτα». Χρέωναν οι Φράγκοι στην Ελλάδα κάθε αλλοδαπό που επιτηδίως εισέρχονταν δια των αφύλακτων σχεδόν συνόρων, με την αγαστή συνεργασία των «φίλων», ομόρων Τούρκων .

Η χρέωση καλά έβαινε μέχρι που ήρθε στο κόκκινο .Δηλαδή δεν μπορούσε πλέον να χωρέσει ο όγκος των αλλοδαπών στην χώρα υποδοχής αφού οι πλατείες ,οι νεοαναγειρόμενες οικοδομές ,οι ευρισκόμενες σε διηνεκές στάδιο ανέγερσης ,κατέληξαν προσωρινό καταφύγιο ανθρώπινων σκιών . Τούτο μέχρι υποτίθεται να διαπιστωθεί η ύπαρξη ./ανυπαρξία των προϋποθέσεων χορήγησης του πολυπόθητου ασύλου .Όμως πώς θα βρεθούν άραγε οι υποβάλλοντες την αίτηση για να τους γνωστοποιηθεί η απόρριψη της .Βλέπετε ,η σύμβαση προβλέπει ότι εισερχόμενος ο αλλοδαπός έχει το δικαίωμα υποβολής της αίτησης .Ακολούθως διαμένει εντός της χώρας μέχρι απορρίψεως του αιτήματος και αφού καταστεί απρόσβλητη πλέον η διοικητική απόφαση της απόρριψης του ασύλου .

Πού είναι όμως ο ενδιαφερόμενος ώστε να του γνωστοποιηθεί η απόρριψη ;

Σαφώς όχι εκεί όπου θα έπρεπε να είναι διότι δεν υπάρχει τέτοιος τόπος .Ήτοι παραμονής αυτών σε ειδικά διασκευασμένο χώρο ,λόγω του όγκου αφίξεων των αλλοδαπών αυτών .
Αποτέλεσμα ,σέρνονται και διασύρονται εντός της χώρας ,σε αναζήτηση μίας καλύτερης ζωής ,μίας όποιας άλλης ζωής αφού η υπάρχουσα δύσκολα εννοιολογείται ως τέτοια .

Ποιος ο υπαίτιος μίας τέτοιας κατάστασης. 

Ο «Φράγκος» που για δική του διευκόλυνση πρότεινε την σύμβαση αυτή στους Έλληνες , ή οι τελευταίοι που προσήλθαν να υπογράψουν κάτι δίχως να προγραμματίσουν την υλοποίηση της ;
Ήτοι την κατασκευή υποδομών τεχνικών και έμψυχων που να επιτρέπει την ενδελεχή και σε εύλογο χρόνο εξέταση των αιτημάτων ,πρωθύστερα δε τον ουσιώδη έλεγχο των συνόρων ώστε η χώρα να μην θυμίζει αντικείμενου του γνωστού λαϊκού ρητού [ξέφραγο αμπέλι ] .

Οι πολιτικοί μας όμως αντί να διορθώσουν την υφιστάμενη κατάσταση ,αντί να τονίσουν ότι το νομικό καθεστώς δεν μπορεί να υποστηριχθεί από τις δομές του κράτους ,αντί να φωνάξουν ότι οδηγούμεθα στην καταστροφή [για άλλους λόγους βέβαια φωνάζουν αδόκιμα ] παραθέτουν ακαδημαϊκές σκέψεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και άλλα φληναφήματα .

Αυτή είναι η κατάσταση σε εντελώς ακροθιγό τρόπο του καθεστώτος των ανθρώπων που ζητούν κάτι από την Ελλάδα ,πού ούτε μπορεί αλλά και ούτε πρέπει να ικανοποιήσει .Ονηλάτης σε αυτοκινητόδρομο .

Ένας ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ


Για την δημοσίευση

Δημήτρης Π.Γ.
http://eglimatikotita.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.