Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Βατοπέδι σήριαλ 2 : Μάθετε πως κατασκευάστηκε ένα «σκάνδαλο» που άλλοι το έκαναν και άλλοι το πλήρωσαν !

Γράψαμε χθες : «ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ! Τουλάχιστον όχι έτσι όπως παρουσιάζεται.» : Ο Ελληνικός λαός όχι μόνο εξαπατήθηκε αλλά και άλλος πλήρωσε τη (πολιτική) Νύφη ! Το σκάνδαλο ξεκίνησε από τις Διοικητικά όργανα νομικά και οικονομικά επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ και προεκτάθηκε μια περίοδο που κυβερνούσε η ΝΔ όπου προέκυψε μια λαίλαπα προπαγάνδας εναντίον της για συμφέροντα που ήδη έχουμε περιγράψει.

Διαβάστε σήμερα την «αποκάλυψη» του σκαι : http://www.skai.gr/news/politics/article/152558/horis-zimies-to-vatopedi-/?cid=4
Διαβάστε αν θέλετε και τη χθεσινή μας ανάρτηση : http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/09/blog-post_5972.html
Και θα δείτε ότι είναι σε καλό δρόμο, αλλά είναι λίγο πίσω …

Θα αρχίσω εδώ με το σχόλιο ενός καλού φίλου νομικού : «Το σκάνδαλο στην υπόθεση αυτή έχει ως εξής. Δοκίμασαν να ανταλλάξουν μοναστηριακή περιουσία με εκείνη του Δημοσίου που στην ουσία είναι εκτός συναλλαγής πράγμα καθότι κοινόχρηστο .Όλο αυτό το πλέγμα υπό την καθοδήγηση υψηλά ιστάμενων κυρίων που προωθούσαν τα πράγματα μέσα από νομιμοφανείς και όχι νόμιμες διαδικασίες. Τώρα όλα τα άλλα είναι θέμα επεξεργασίας αστικού ,διοικητικού και βεβαίως ποινικού δικαίου. Άλλωστε τα εγκλήματα του λευκού κολάρου είναι τα πλέον δαιδαλώδη για διερεύνηση .
Πάντως κάποιο τα πήραν χοντρά και κάποιοι σήμερα καλούνται να πληρώσουν τον λογαριασμό .»

Αν ισχύει αυτό (κατά τη γνώμη μου ισχύει) αφορά μόνο το ΠΑΣΟΚ ! όμως. Από εκεί άρχισε το αλισβερίσι από εκεί άρχισαν οι αναρίθμητες «εκτιμήσεις» κλπ. Το άνωθεν νομικό ζήτημα είναι λογικό αλλά μερικές φορές η λογική είναι εκείνη που στη σύγχρονη Ελλάδα «δεν υπάρχει» και όχι με τη νεολογίστικη έννοια της.

Οι νομικές υπηρεσίες του κράτους λοιπόν γνωμάτευσαν πως τα χρυσόβουλα που αρχίζουν από το 1080 μ.Χ. κατισχύουν όλης της έννοιας του εμπράγματου δικαίου : Επί ΠΑΣΟΚ αυτό.

Οι οικονομικές υπηρεσίες (Ορκωτοί λογισταί και τα τοιαύτα) γνωμάτευσαν ότι η εν γένει ανταλλαγή ωφελεί το δημόσιο. Επί ΠΑΣΟΚ αυτό.

Οι νομικές υπηρεσίες επανήλθαν και γνωμάτευσαν πως ενδεχόμενη δικαστική διαμάχη θα έβλαπτε περαιτέρω το δημόσιο !

Η θεωρία εδώ του Διοικητικού δικαίου είναι ήξεις αφίξεις. Δεν είναι απλώς νομικό κενό αλλά «μαυρη τρύπα» νομικών αοριστιολογιών !

Το Δημόσιο παρ’ όλα αυτά για να εξασφαλιστεί η φερεγγυότητα μιας ανταλλαγής κατά μία θεωρεία υποχρεούται ΑΥΤΟΜΑΤΑ να ζητήσει δικαστική προστασία ισχυρίζεται η «κρατούσα νομική θεωρία».

Το Δημόσιο για να μη ζημιωθεί περαιτέρω οφείλει να ακολουθήσει τη γραμμή όλων αυτών των συντεταγμένων ανεξάρτητων οργάνων και να προχωρήσει στην ανταλλαγή ! Λεει η δεύτερη και αυτή «κρατούσα θεωρία».

Τώρα γιατί «κρατούσες θεωρίες» και οι δύο ; Η απάντηση απλή και σηκώνει και γέλιο : Πολλοί θεωρητικοί της νομικής τάσσονται έτσι ή αλλιώς !

Νομικά Ισχυρίζονται οι πρώτοι πως έχουμε να κάνουμε με «δέσμια αρμοδιότητα» ενώ οι δεύτεροι με «διακριτική ευχέρεια» !

Το ζήτημα γίνεται (επίτηδες) πολύπλοκο γιατί ορισμένοι επιστημονικοι κύκλοι τη λίμνη (;) την θεωρούν λίμνη και άλλοι λιμνοθάλασσα ! ΜΕΓΑ ΝΟΜΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ και αυτό !

Τώρα βγήκαν πολλοί εξέχοντες νομικοί και είπαν ότι τα «χρυσόβουλα» δεν νομιμοποιούν την κυριότητα της λίμνης στο βατοπέδι. ΤΩΡΑ εν μέσω του «σκανδάλου», όχι τότε επί ΠΑΣΟΚ !

Τώρα θυμήθηκαν πως αν γίνει ανταλλαγή ωφελεί το Δημόσιο αρκεί βέβαια η κυριότητα του Βατοπεδίου να υφίσταται επί της λίμνης.

Αυτά συνοπτικά περί νομικής αξιοπιστίας εν γένει.

Φανταστείτε τώρα σας λεω εγώ έναν τίμιο πολιτικό που από τη μια πλευρά να έχει μια ολοκληρη τοπική κοινωνία άνεργη (κυρίως ψαράδες που η καλή Χριστιανική μας Εκκλησία τους απαγόρευε το ψάρεμα στη λίμνη Της ) και από την άλλη ΟΛΕΣ οι γνωμοδοτικές ή συμβουλευτικές επιτροπές του δημοσίου να του δίδουν το «πράσινο» φως (όχι τη πράσινη ανάπτυξη, το πράσινο φως είναι κάτι εάν και πότε η πράσινη ανάπτυξη πετύχει). Τι θα κάνατε στη θέση του ;

Τα ξέρουν καλά όλα αυτά οι κύριοι πολιτικοί μας .

Τα υπόλοιπα είναι θέμα προπαγάνδας : Ποιος θα ζημιώσει το αντίπαλο κόμμα ή κόμματα περισσότερο είναι ο σκοπός. Όσο για την Ελλάδα μην ανησυχείτε καθόλου. Ζημιώνεται κάθε μέρα με αυτούς τους κυρίους. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο και αυτό … δεν έχει πολλές «κρατούσες θεωρίες» !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.