Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Ανοίγει ο φάκελος της συμφωνίας 8004 ΟΤΕ - Ιντρακόμ

( Τι είπε στην εξεταστική ο κ. Κόκαλης ; Πως όλοι δίνουν «μίζες» αλλά αυτός αποτελεί λαμπρό παράδειγμα εξαίρεσης ! Σε 5- 10 χρόνια θα διαβάσουμε πως δεν ήταν και τόσο… ακριβής στην περιγραφή των ενεργειών που αφορούσαν τις δραστηριότητες του. Και τότε θα ζει και θα βασιλεύει (καλά ναναι ο άνθρωπος) πάντα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ και αψεγάδιαστος. Και μετά μας φταιει μόνο το ΔΝΤ…. Δ.Π.Γ. ) Διαβάστε τώρα την αρχή :

«Απροσδόκητα κεφάλαια ανοίγει στο έργο της εξεταστικής επιτροπής που διερευνά την υπόθεση Siemens η επεξεργασία του κατασχεθέντος υλικού του μηχανικού Παντελεήμονα Καρακώστα, που αποδεικνύεται όχι απλώς ουσιώδης μάρτυρας τον οποίο δεν είχε καλέσει η Δικαιοσύνη για την υπόθεση Siemens, αλλά δίνει λαβή και αφορμή για να ανοίξει και ο φάκελος της προγραμματικής συμφωνίας 8004 ΟΤΕ - ΙΝΤΡΑΚΟΜ που αποδεικνύεται κακός δαίμονας για το ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, προκύπτει από τα στοιχεία ότι από το 2000-2003 χειραγωγήθηκαν υπάλληλοι της ελεγκτικής εταιρείας Price Waterhouse & Coopers για τη διενέργεια των κοστολογικών ελέγχων, δηλαδή για να διερευνούν αν πράγματι ο ΟΤΕ προμηθευόταν υλικό στις πλέον συμφέρουσες τιμές. Αυτό είναι κάτι που έχουν ομολογήσει οι Γερμανοί της Siemens, ότι δωροδοκούσαν για να μην ενεργοποιούνται οι ρήτρες.
Χθες, όπως αναμενόταν, ο κ. Παντ. Καρακώστας, που κλήθηκε σε συμπληρωματική κατάθεση, αρνήθηκε να πει οτιδήποτε, ενώ αναίρεσε, επικαλούμενος την ιδιότητα του κατηγορουμένου, την κατάθεση που είχε δώσει στην Εξεταστική προ δεκαημέρου και για την οποία του ασκήθηκε δίωξη για δωροδοκία και διακίνηση μαύρου χρήματος.
Αλλα αδικήματα
Επικαλέσθηκε σύγχυση και κακή σωματική και ψυχική υγεία για να πει ότι δεν έδωσε πουθενά χρήματα, αλλά τα 450.000 μάρκα προέρχονταν από τη νόμιμη εργασία του στη Γερμανία και εδώ, και είπε το ψέμα ότι τα έδωσε στον «χονδρό Γερμανό» φοβούμενος μη χαρακτηριστεί φοροφυγάς, επειδή δεν τα δήλωσε στην εφορία. Είπε ότι χρησιμοποιήθηκε ως συντονιστής συμβούλων από τον ΟΤΕ ύστερα από αίτημα του Γεωργίου για λογαριασμό της Siemens και, για τον λόγο αυτό, είχε κληθεί και συναντήθηκε με τον τότε αρμόδιο υπουργό κ. Αν. Μαντέλη.
«Δεν κατέβαλα χρήματα σε κανένα πολιτικό πρόσωπο, ούτε σε κανένα στέλεχος οποιουδήποτε δημόσιου οργανισμού. Δεν θεώρησα ποτέ ότι έκανα κάτι κακό ή παράνομο», κλείνει το υπόμνημά του.
Ομως, οι βουλευτές θεωρούν, μετά την παραδοχή του πως οι επιστολές που κατασχέθηκαν από το γραφείο του είναι δικές του, ότι ομολογεί πως διέπραξε άλλα αδικήματα, όπως η παράβαση του νόμου περί μεσαζόντων, η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και συναυτουργία σε απιστία. Θα ζητηθεί επίσης να κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας ο δικηγόρος του Καρακώστα, Γ. Φιλιππούσης, συντάκτης των επιστολών-τιμολογίων για τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τον ΟΤΕ, που επίσης συνιστά στον πελάτη του «να πει ονόματα γιατί είναι η τελευταία του ελπίδα».
Συμπληρωματική δίωξη
Χθες, εν τω μεταξύ, ενημερώθηκε η επιτροπή ότι γίνεται δεκτή η πρότασή της και ίσως εντός της ημέρας ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης για τη διενέργεια παθητικής και ενεργητικής δωροδοκίας, διακίνησης μαύρου χρήματος και απάτης σε συνδυασμό με τις διατάξεις του νόμου περί καταχραστών.
Με τον τρόπο αυτό καταλαμβάνονται από τη δίωξη τα μέλη της διοίκησης της μητρικής και της Siemens Ελλάς καθώς και τα μέλη των διοικήσεων όλων των οργανισμών που εμπλέκονται σε συμβάσεις με τη γερμανική εταιρεία. Διευρύνονται, επίσης, στα 15 τα χρόνια της παραγραφής, ενώ υφίσταται ισχυρότερο νομικό έρεισμα για το νέο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που θα πρέπει να εκδοθεί.
Κλιμάκιο στη Γερμανία
Επειτα από τις ανωτέρω εξελίξεις, αυξάνονται οι πιθανότητες να πραγματοποιηθεί τελικώς το ταξίδι του κλιμακίου της επιτροπής στη Γερμανία, ύστερα και από τη θετική απάντηση για δικαστική συνδρομή που ήρθε από τις δικαστικές αρχές του Μονάχου. Κατά τα άλλα, τα μέλη της επιτροπής αναμένουν τα αποτελέσματα της δικαστικής συνδρομής Ελβετίας, Λιχτενστάιν και Μονακό για την έρευνα των λογαριασμών μέχρι φυσικού προσώπου των εξωχώριων εταιρειών που τροφοδοτούνταν με χρήμα από τα μαύρα ταμεία της Siemens.
Σήμερα έχουν κληθεί να καταθέσουν οι κ. Γ. Πλάκας, τέως υπεύθυνος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων 2004, και Ανδ. Ζαχόπουλος, νομικός σύμβουλος του ΟΣΕ.»
Πηγή : http://news.kathimerini.gr/ Του Φ. Καλλιαγκοπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.