Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Η «Ιπτάμενη διαβούλευση» … Κύριε Πρωθυπουργέ.

«Αν είχατε την ευκαιρία να περιηγηθείτε στις συνοικίες των Δυτικών και Νοτίων , Αθηνών, θα είχατε πολλά πλεονεκτήματα… Ένα εξ αυτών θα ήταν και η συλλογή και του έτερου παπουτσιού που εκτοξεύθηκε εναντίον σας, ώστε να αποκτήσετε το ζευγάρι αυτών»


Κύριε Πρωθυπουργέ…


Αποτελεί πράγματι σπάνιο φαινόμενο να ανταποκρίνεται πολίτης στο κάλεσμα του αρχηγού της κυβέρνησης για διαβούλευση με ρίψη παπουτσιού με στόχο την «κεφαλή» της κυβέρνησης.
Θα μπορούσαν να δοθούν ποικίλα σχόλια ή ερμηνείες στα κίνητρα που οδήγησαν τον διάγοντα την έκτη δεκαετία της ηλικίας του πολίτη, ώστε να οδηγηθεί στην ενέργεια του αυτή. Το σίγουρο είναι ότι, αποκλείοντας έστω μία ερμηνεία, ότι θέλησε να εφοδιάσει εσάς, κύριε πρόεδρε με το ελάχιστο δείγμα συνεισφοράς για την έξοδο της Ελλάδος από την κρίση. Επιβάλλουν τον αποκλεισμό αυτό … οφθαλμοφανείς λόγοι που δεν χρήζουν επεξεργασίας .


Κύριε Πρωθυπουργέ .

Αν είχατε την ευκαιρία να περιηγηθείτε στις συνοικίες των Αθηνών, όχι εκείνες των Βορείων προαστίων, αλλά εκείνες των Δυτικών και Νοτίων, θα είχατε πολλά πλεονεκτήματα. Ένα εξ αυτών θα ήταν και η συλλογή και του έτερου παπουτσιού που εκτοξεύθηκε εναντίον σας ,ώστε να αποκτήσετε το ζευγάρι αυτών .Ομοίως για τα κίνητρα θα λέγαμε ότι θα ήταν αντικείμενο αρκετών επιστημών. Όμως εδώ θα έπρεπε να σταθμιστεί και το ότι η σύμπτωση, δηλαδή συν + πτώση [= δύο παπούτσια] σηματοδοτεί την άνευ πλέον υπομονής και καρτερίας επιθυμία του απλού πολίτη να συμμετάσχει στην προτεινόμενη από εσάς «διαβούλευση». Η συμμετοχή αυτή έχει ιδιαιτερότητες που την χρωματίζουν λογικά και σημασιολογικά. Ο χρωματισμός επέρχεται εκ του ότι ο συμμετέχων στην διαβούλευση ,δεν αρθρογραφεί με παράθεση συλλογισμών και σκέψεων αλλά εγκάθετα αποστέλλει μήνυμα υψηλής νοηματικής περιεκτικότητας ,αφού πράττει τούτο δημόσια, επ ευκαιρία της ΔΕΘ και περαιτέρω διάγοντας το 60 έτος της ηλικίας του. Τούτα τα στοιχεία είναι αρκετά ώστε να προσδιορίσουμε την περιεκτικότητα του μηνύματος .Η στόχευση είναι κεφαλαιώδους σημασίας για τον αποστολέα του μηνύματος και «διαβουλευτή». Επιθυμεί την ακαριαία λήψη μέτρων ,όπως η διακοπή των υφιστάμενων.

Αυτό είναι το μήνυμα του ιπτάμενου παπουτσιού κύριε Πρωθυπουργέ και όχι ο επηρεασμός του 60 χρόνου από το παραμύθι του «παπουτσωμένου γάτου», αν τυχόν οι σύμβουλοί σας ,σας έδωσαν τέτοιες ερμηνείες.

Πάντως υπάρχει περιθώριο επαλήθευσης των ανωτέρω, κύριε Πρωθυπουργέ. Δοκιμάστε μία γύρα και στις άλλες γειτονιές της Θεσσαλονίκης ή ακόμη καλύτερα των Αθηνών, όπου και ίπτανται και μουσουλμανικά υποδήματα.


Ένας ανώνυμος σκεπτόμενος αλλά με επίγεια σκέψη .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.