Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Ένας ελπιδοφόρος Ευρωβουλευτής της «πράσινης ανάπτυξης» πήρε βραβείο «αλιείας» λόγω του αγώνα του για την προστασία του ερυθρού τόνου και την απαγόρευση φαλαινοθηρίας. !

Ο κ. Κρίτωνας Αρσένης, μιλάει Αγγλικά, Ισπανικά, Γαλλικά, και έχει σπουδάσει Ιταλικά και Κέτσουα (κύρια διάλεκτος Άνδεων). Ο κύριος αυτός λοιπόν που ξέρει και Κέτσουα ξέρει απ’ έξω και ανακατωτά πολλές ΜΚΟ.
Μαζί με αυτές και τους ευρωβουλευτές «σώσανε» τις Ιαπωνικές θάλασσες και τις φάλαινες και τους ερυθρούς τόνους. Θα κατέβει εν καιρώ να σώσει και την αλιεία της Ελλάδας ! Σχεδίασε το Δίκτυο ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΙΓΑΙΟ που στοχεύει στην ενεργοποίηση πολιτών και φορέων που με το έργο τους προωθούν την αειφόρο ανάπτυξη στα νησιά του Αιγαίου (αποτελείται από 5 υπο-δίκτυα: Επιχειρηματιών, Ακαδημαϊκών, Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τοπικών ΜΚΟ και Πολιτών) !

«Πράσινη ανάπτυξη» με όλες τις πασοκικές εισφορές και πιθανόν χορηγίες ανοιχτές δηλαδή.


Ενδέχεται να μας σώσει και στην οικονομία : Τον Ιούλιο του 2002 ήταν ο πρώτος μη Τούρκος εργαζόμενος στην ιστορία του Υπουργείου Οικονομικών της Τουρκίας, στην Άγκυρα, όπου μεταξύ άλλων είχε την ευκαιρία να συμμετέχει εκ μέρους της Τουρκίας και στις διαπραγματεύσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αναφορικά με την πορεία του προγράμματος σταθεροποίησης της Τουρκίας.

ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ.

Γιατί όπως δήλωσε ο κ. Κρίτωνας όταν βραβεύτηκε για τη φάλαινα και τον Ερυθρό τόνο (που πιθανότατα τους έσωσε) είπε : «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου και τους συναδέλφους μου για αυτό τον χρόνο σκληρής δουλειάς για να εναρμονίσουμε την ευρωπαϊκή νομοθεσία με τις περιβαλλοντικές ανάγκες της εποχής μας. Ο αγώνας αυτός θα συνεχιστεί και θα ενταθεί».
Λαμπρά ! Μας έρχονται «νέοι» Σωτήρες με τα συνηθισμένα «γνωστά» ονόματα.

Ή όπως λεει και ο Καρυωτάκης :

«Θάνατος οι λεροί, ασήμαντοι δρόμοι
με τα λαμπρά, μεγάλα ονόματά τους»

Είστε σίγουροι πως για δρόμους θα έγραφε σήμερα ο ποιητής ;

Είναι φοβερός : Πάντα απεμπολεί τις ιδέες του από τα παιδιά του Δημοτικού. Όταν δεν το κάνει αυτό γίνεται ο γεφυροποιός μεταξύ ακαδημαϊκών και του πεδίου της «πράσινης ανάπτυξης» ! Θαυμάστε τον :


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.