Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Ποιες αλήθειες αλλά και ψέματα κρύβουν τα Gallop – Δημοσκοπήσεις.

Η «απάτη» επιτελείται διάμεσου της ποιότητας και υφής των ερωτήσεων. Παράδειγμα : Ερώτηση (Α) Θέλετε να απαλλαγεί η Ελλάδα από τη παράνομη Λαθρομετανάστευση ; Πιθανή απάντηση 80%. – 90% «ναι» (Β) Να πυροβολούν οι φρουροί μας ο,τι παράνομα εισέρχεται ; Πιθανώς πολύ λιγότερα «ναι». Αν και δεν υπάρχει άλλος τρόπος ! Ο διαμορφωτής της ερωτήσεως είναι και ο μάγειρας της δημοσκόπησης ! Δείτε εδώ δύο gallop όπου το συμπέρασμα σχεδόν το ίδιο είναι αν και οι ερωτήσεις δεν είναι και τόσο διαφωτιστικές .


Στο πρώτο ( Πηγή : http://www.ethnos.gr) συμβαίνει το εξής παράδοξο : Η 1η ερώτηση έχει σημεία ταύτισης με τη δεύτερη ! Οι «διοικήσεις» εκτός του ότι είναι διττή έννοια , είναι συνήθως και εργαζόμενοι στον ΟΣΕ ! , που είναι και η δεύτερη ερώτηση ! Συμπέρασμα πάντως είναι ότι ΟΛΟΣ ο Ελληνικός λαός Δε θέλει να πληρώσει τη μεγάλη απάτη που καλείται ΟΣΕ ! Ας αφήσουν λοιπόν τουλάχιστον αυτοί τις κινητοποιήσεις γιατί ΟΛΟΙ τους έχουν πάρει χαμπάρι… Φαίνεται βέβαια καταφανώς και η απαξίωση του κόσμου στους λαμπρούς πολιτικούς μας.

Στο Δεύτερο (Πηγή : http://news.in.gr) Φαίνεται περισσότερο αυτή η απαξία . Το τέχνασμα εδώ είναι τα μάλλον ναι και μάλλον όχι. Υπάρχουν ψηφοδέλτια «μάλλον» ;;;. Αλλά και έτσι βγαίνει συμπέρασμα : Το 14,97 είναι το σκληροπυρηνικό ΠΑΣΟΚ ενώ οι «μάλλον» θετικοί στωικοί καλοπροαίρετοι κυρίως ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ αλλά όχι μόνο… Η απαξίωση πάντως αγγίζει έστω και έτσι το 70 %. Αν οι ερωτήσεις εδώ ήταν μόνο δύο (ναι ή όχι) θα ξεπερνούσε και το 75 % το όχι.
Δηλαδή το μάλλον όχι θα παρέμενε αρνητικά σχεδόν αμετάβλητο, ενώ το μάλλον ναι θα διασπαζόταν.
Υπάρχει επιστημονική απόδειξη γι’ αυτό.

Θα επανέλθουμε σε βάθος χρόνου με άρθρο ή άρθρα όπου θα εξηγήσουμε το πώς λειτουργούν οι μηχανισμοί αυτοί.

Τα σωστά Ιστολόγια προσφέρουν και γνώση στους αναγνώστες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.