Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010


Είναι η Τρίτη και μάλλον τελευταία αποκλειστικότητα για το θέμα αυτό Η παρούσα ανάρτηση είναι και το «Φινάλε». Θα καταγγείλουμε και πρόσωπα αλλά και θεσμικές ΛΑΘΟΣ διαδικασίες που ακολουθήθηκαν.

Α) Συνοπτικό Ιστορικό : Με 4 χρυσόβουλα από το 1080 απέκτησε κυριότητα η μονή Βατοπεδίου με ένα χρυσόβουλο (που Ιστορικά εν συνεχεία γίνανε 4 –μέχρι και Σέρβος ναι Σέρβος υπογράφει ένα από αυτά-) απέκτησαν Πλήρη κυριότητα επί της Λιμνοθάλασσας (κατά μια νομική εκτίμηση).

Τα «κοινά» όμως στη χρήση πράγματα δεν είναι προς πώληση ! Η Ακρόπολή νομικά δεν πωλείται, ούτε ο αέρας που αναπνέουμε αλλά ούτε η θάλασσα ! Παρ όλα αυτά : Οι εκτάσεις αυτές είχαν μεταβιβασθεί από την Κτηματική Εταιρεία Ξάνθης στη Μονή Βατοπεδίου στις 25 Ιουνίου 2003 με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Pοδόπης. ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ.


Β) Διοικητικό Σκάνδαλο : Το Δημόσιο συνήθως (και κατά τη κρατούσα νομική άποψη) είναι υποχρεωμένο εδώ να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο μέσα σε συγκεκριμένες ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ! ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΡΑΞΕ ! ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ. Αλλά μιλάμε εδώ και για τα θεσμικά όργανα του Δημοσίου και ΟΧΙ πρωτογενώς για πολιτικούς !

Γ) Νομικό Σκάνδαλο. Όταν ένας Υπουργός έχει βεβαιώσεις από ΟΛΟΥΣ τους νομικούς, οικονομικούς θεσμικούς φορείς ότι η υπόθεση και χαμένη είναι αλλά και οι ανταλλαγές συμφέρουσες αλλά και αυτό το άρθρο του Συντάγματος : Άρθρο 105 :
(1). Η χερσόνησος του Άθω, από τη Μεγάλη Βίγλα και πέρα, η οποία αποτελεί την περιοχή του Αγίου Όρους, είναι, σύμφωνα με το αρχαίο προνομιακό καθεστώς του, αυτοδιοίκητο τμήμα του Ελληνικού Κράτους, του οποίου η κυριαρχία πάνω σ' αυτό παραμένει άθικτη. Από πνευματική άποψη το Άγιο Όρος διατελεί υπό την άμεση δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Όλοι όσοι μονάζουν σ' αυτό αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια μόλις προσληφθούν ως δόκιμοι ή μοναχοί, χωρίς άλλη διατύπωση.

Τα "βάζει" με τον «Αντιστράτηγο» του Α. Όρους ; Αυτή αναλογικά είναι η θέση Εφραίμ – Βατοπεδίου (Είναι η δεύτερη Ιεραρχικά ανώτερη - από 20 - μονή του Α. Όρους ).

Και έτσι άρχισε η διαδικασία ανταλλαγών από το 2003 έως το 2008.

1) Τότε συνέβη ένα άσχετο συμβάν : Γνωστός Μεγαλοεπιχειρηματίας αλλά και Μεγαλοκαναλάρχης κατηγορήθηκε από την Ελληνική Δικαιοσύνη για απάτη σε βαθμό κακουργήματος σε ένα άσχετο θέμα με το σκάνδαλο. Εφεξής τα ΜΜΕ επιρροής του άρχισαν να ομιλούν για το μεγάλο σκάνδαλο ! Μπορεί να είναι και τυχαίο δεν είμαστε σε θέση νομίζουμε ή όχι ! Αλλά νομίζουμε ότι ισχύει η ρήση του Ταυλεράνδου : «Συκοφάντησε συνέχεια και κάθε μέρα. Κάτι θα μείνει στο τέλος !» Αυτό νομίζουμε ότι όντως ισχύει, και έμεινε πολύ … Έπεσε μια Κυβέρνηση !
2) Το τι έγινε μετά είναι γνωστό : Φοβερό σκάνδαλο προπαγάνδα με τα ΟΛΑ της : Πρωθυπουργός, Εκκλησία Απάτη.
Κοινωνιοψυχολογικά μόνο σεξ δεν είχε για να χαρακτηρισθεί το «τέλειο» σκάνδαλο ! Δηλαδή αν είχε προσκυνήσει και ο κ. Ζαχόπουλος κάποτε στο βατοπέδι ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟΤΕΡΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ! Η πρόταση αυτή είναι επιστημονική και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε !
3) Φοβερή αδράνεια της ΝΔ στον τομέα της προπαγάνδας ! Νόμιζαν ότι θα σκάσει φούσκα ίσως. Εμ δε σκαει φούσκα ένα τέτοιο τέλειο «επικονωνιακό σκάνδαλο» Καλούμε τη ΝΔ να βάλει έναν καλό επικοινωνιολόγο αναλυτή γιατί κινδυνεύει να μείνει στο 25% ! εσαεί !

Και φτάσαμε σήμερα όπου το κουβάρι κάπως ξετυλίχτηκε από τις δήλωσεις της κας. Πελέκη ! και τις κινήσεις Κ. Καστανίδη ! Είναι σαφείς οι προθέσεις του κ. Υπουργού δεν θα πέσουμε καν στο επίπεδο να σχολιάσουμε. Όλοι γνωρίζουμε γιατί το κάνει και συγχαρητήρια που το κάνει. Φωτογραφίζει και το πραγματικό αλλά και πολιτικό του ήθος.
Ερχόμαστε λοιπόν στη κατάθεση της Κ. Πελέκη. Κατ’ αρχάς η οικογένεια Πελέκη έχει στενές σχέσεις νομικής συμπαράστασης χρόνια πριν προκύψει στη ζωή της κας Πελέκη ο σύζυγος της.
Σύμφωνα μάλιστα με τον Στέλιο Ζερβουδάκη, νομικό σύμβουλο της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, τα συμβόλαια συγγραφόταν από το δικηγόρο Δημήτρη Πελέκη και επικυρωνόταν από την αδερφή του, συμβολαιογράφο Κατερίνα Πελέκη-Βουλγαράκη.

Η κα Πελέκη λοιπόν ανέφερε στην εξεταστική πως ουδέποτε πήρε αμοιβή από τα συμβόλαια και υπαινίχθηκε πως οι εντολές ήταν από τον τότε Πρωθυπουργό και τα πανταλόνια του.
Καλό θα ήταν να σκεφτούμε 2 απλά πράγματα κύριοι. Α) Η οικογένεια Πελέκη (Πατέρας – παιδιά του) είναι Εθνικοί Ευεργέτες ; Β) Γιατί ΣΦΑΖΕΙ ηθικά αλλά και πολιτικά τον σύζυγο και πατέρα των παιδιών της ; Μήπως θέλει να «καλύψει» τίποτα υπέρτερον :
Αν βρείτε λοιπόν τη λογική απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις ….

ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΚΑΤΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ !
Αυτό είναι που θα κάνει καιρό να «αποκαλύψει» το Σκαι αν δεν μας διαβάζει… Και όσο για τις οικονομικές εκτιμήσεις περί ζημίας ή μη του Δημοσίου, που είναι το θέμα που έχει τελματώσει : Η λίμνη Βιστωνίδα και οι παρόχθιες περιοχές της (27.000 στρέμματα) αποτελεί μέρος του δικτύου Natura 2000, ήτοι δεν μπορούν να οικοδομηθούν ! Επιτρέπεται μόνο μιας μορφής ήπιας εκμετάλλευσης. Αυτό θα δυσκολευτεί να πει το σκαι…. Και ΟΛΟΙ οι οικονομικοί ελεγκτές Έστω κι αν το γνωρίζουν !
Διερωτούμεθα μάλιστα τι θα πει ΠΑΡΑΠΑΝΩ ή διαφορετικό στο υπόμνημα του ο κ, Καραμανλής. Και από πριν δηλώνουμε πως αν δεν πει αυτά που λέμε εδώ τον παρακαλούμε να αλλάξει επικοινωνιακούς συμβούλους και να γίνει ειλικρινέστερος για το δικό του καλό, αλλά κυρίως για τον τόπο μας !
Θα επανέλθουμε μόνο εάν προκύψει τίποτα «νέο» από το υπόμνημα Καραμανλή ή πραγματική είδηση και όχι αρβύλα. Βλέπετε το βατοπέδι έχει τις «Επικοινωνιακές αρβύλες» μιας μεραρχίας ολάκερης και λίγες ειδήσεις ουσίας.
Συνοπτικά όμως εδώ περιγράφηκαν.

ΜΟΝΟ ΕΔΩ…

Σε ένα «ταπεινό» αλλά Ισχυρό Ιστολόγιο. Στο χέρι σας είναι να κρίνετε πως μπορείτε να αναδείξετε και να επιβραβεύσετε ΕΣΕΙΣ την αλήθεια που πρώτα από εδώ από ερασιτέχνες Ιστολόγους διαβάσατε !
Καλή σας μέρα : και περιμένετε το βράδυ στις ειδήσεις να μάθετε το 1/10... Αν το πουν !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.