Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΟΙ ΡΟΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΣΚΟΠΙΜΑ (;) ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ !

1) Οι καταυλισμοί τους είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ! 2) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΠΕΛΑΣΗ ! Τους «λαδώνουν» και φεύγουν ! Αυτή είναι η αλήθεια ή όχι ; 3) Γιατί δίνουν όλοι τους έμφαση στις φωνές «διαμαρτυρίας» και όχι στο 70-80% του ΟΛΟΥ του Ευρωπαϊκού πληθυσμού που ΕΠΙΚΡΟΤΕΙ τις κινήσεις «Σαρκοζί» ; Διαβάστε εδώ τώρα πως παρουσιάζεται το θέμα και πως εντέχνως δίνουν βαρύτητα στη μειοψηφούσα άποψη ! Αυτό κι αν δεν είναι Δημοκρατία… Διαβάστε σας παρακαλώ το άρθρο και τα σχόλια μου μετά και κρίνεται ΕΣΕΙΣ κατά το πόσο σφάλω ή όχι.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ :
ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ : http://news.in.gr/world/article/?aid=1231059312

Βολές και γαλλικές αβρότητες
Σύνοδος Κορυφής με το βλέμμα στον «πόλεμο» Γαλλίας-ΕΕ για τις απελάσεις Ρομά

Βρυξέλλες, ΒέλγιοΗ βελγική προεδρία της ΕΕ δήλωσε την Πέμπτη ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να βρίσκεται «σε επαγρύπνηση», προκειμένου να διασφαλίσει ότι η Γαλλία θα τηρήσει την ευρωπαϊκή νομοθεσία στο θέμα των απελάσεων. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης, την ώρα που ο Ν.Σαρκοζί εμφανίζεται εξοργισμένος με τα σχόλια της Ευρωπαίας επιτρόπου Β.Ρέντινγκ.
«Όλοι συμφωνούν ότι η Επιτροπή πρέπει να επαγρυπνά για την ορθή εφαρμογή των δεσμεύσεων που ανέλαβε η Γαλλία» σε αυτό το ευαίσθητο θέμα, δήλωσε ο Βέλγος πρωθυπουργός Ιβ Λετέρμ, μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στη σύνοδο κορυφής των 27 ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες.

«Η Επιτροπή πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της», τόνισε. Απευθυνόμενος στις ομάδες πληθυσμού με νομαδικό τρόπο ζωής δήλωσε ότι πρέπει επίσης και οι Ευρωπαίοι πολίτες που απολαμβάνουν το δικαίωμα της ελεύθερης κυκλοφορίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «να σέβονται (το δικαίωμα) της ιδιοκτησίας, και τους κανόνες που διέπουν την ελεύθερη κυκλοφορία».

Παρ' όλο που η Σύνοδος επρόκειτο να επικεντρωθεί στις σχέσεις με τους στρατηγικούς εταίρους της ΕΕ και το ζήτημα της οικονομικής διακυβέρνησης, o Νικολά Σαρκοζί φαίνεται αποφασισμένος να προχωρήσει στην αντεπίθεση, μετά τις δηλώσεις της Ευρωπαίας επιτρόπου Βίβιαν Ρέντινγκ, η οποία έκανε παραλληλισμό της κατάστασης που επικρατεί στη Γαλλία με το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Γάλλος πρόεδρος εμφανίζεται οργισμένος και λέγεται ότι σχολίασε ειρωνικά ότι οι Ρομά θα έπρεπε να πάνε στην χώρα της Β.Ρέντινγκ, το Λουξεμβούργο.

Τη στήριξή του στον Ν.Σαρκοζί εξέφρασε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Figaro, ο Ιταλός
πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

«Στηρίζω τον Σαρκοζί», δήλωσε, προσθέτοντας ότι «η Ευρώπη δεν έχει ακόμη καταλάβει ότι το πρόβλημα των Ρομά δεν είναι αποκλειστικά γαλλικό, ιταλικό, ελληνικό ή ισπανικό. Ο πρόεδρος Σαρκοζί, αντιθέτως, το έχει κατανοήσει πλήρως».

Σχετικά με τις δηλώσεις της Ευρωπαίας επιτρόπου, ο Ιταλός πρωθυπουργός τονίζει ότι «η Ρέντινγκ θα έπρεπε να συζητήσει το θέμα, κατ' ιδίαν, με τους ιθύνοντες της γαλλικής κυβέρνησης, πριν να επιλέξει να εκφρασθεί δημοσίως».

Ρόλο «πυροσβεστήρα» καλείται να παίξει ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος έκανε λόγο για «παρεξήγηση».

«Κάποιες από τις εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν στην ένταση της στιγμής μπορεί να έδωσαν λαβή για παρεξηγήσεις» δήλωσε.

«Η αντιπρόεδρος Ρέντινγκ δεν ήθελε να δημιουργήσει παραλληλισμούς ανάμεσα σε αυτά που συνέβησαν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και το παρόν» τόνισε και κάλεσε σε συνομιλίες.

Υπενθυμίζεται ότι δεκάδες χιλιάδες Ρομά που κατοικούσαν σε χώρες κατεχόμενες από τους Γερμανούς στάλθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης όπου και εξοντώθηκαν.

Οι Αρχές στη Γαλλία έχουν ήδη απελάσει πολλές εκατοντάδες Ρομά, κυρίως προς τη Ρουμανία ενώ διέλυσαν και 100 καταυλισμούς. Ο Νικολά Σαρκοζί είχε χαρακτηρίσει τους καταυλισμούς χώρους παράνομης δραστηριότητας, εκμετάλλευσης ανηλίκων και τράφικιν.

Πάντως, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει το δικαίωμα να εξετάσει αν η μεταχείριση των Ρομά από τη Γαλλία είναι σύμφωνη με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την ελευθερία της μετακίνησης και μπορεί να παραπέμψει τη χώρα στα αρμόδια όργανα.

http://news.in.gr/world/article/?aid=1231059312

ΤΕΛΟΣ ΑΡΘΡΟΥ , Σχολιασμός και ερωτήσεις του παραπάνω Άρθρου.

1) Πόλεμος ΕΕ – Γαλλίας ; Είναι σοβαροί ; Η Ιταλία ήδη είναι με τη Γαλλία, το ίδιο θα κάνει και η Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο κλπ κλπ (και το γνωρίζουν όλοι αυτό). Μόνο αυτοί οι είναι το 70 % ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΙΕΘΝΩΣ (όχι μόνο ίσως στην Ελλάδα) παρουσιάζεται ΕΤΣΙ η είδηση ;;;
2) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ γιατί μας έχουν ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΕΙ και βάλει στο μυαλό μας ότι είναι απελάσεις ; Σκεφτείτε το πολύ σοβαρά !
3) Τι σχέση έχουν οι ναζήδες με τη Γαλλική δημοκρατία ; Έτσι απλά και ξερά.
4) «Ο Νικολά Σαρκοζί είχε χαρακτηρίσει τους καταυλισμούς χώρους παράνομης δραστηριότητας, εκμετάλλευσης ανηλίκων και τράφικ» Όχι ότι δεν το είπε ο Σαρκοζί αλλά δεν είναι αλήθεια ; Γιατί το παρουσιάζουν ότι το είπε ο «κακός» Σαρκοζί και δεν παρουσιάζουν ότι ΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ! και το ξέρουμε ΟΛΟΙ μας ότι είναι !
5) Όχι πείτε μου τωρα τι θα κάνουν στη Γαλλία , τι ποινή θα βάλουν στη Γαλλία… Θα αναγκάσουν το Γαλλικό λαό να αυτομαστιγωθεί ;
6) Άποψη μου είναι όταν διαβάζει κανείς μια «είδηση» να σκέπτεται ότι την έχει γράψει κάποιος που μπορεί να έχει Ιδεο – πολιτικο – ψυχολογικά «προβλήματα» ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ. Και κανείς δεν εξαιρείται από τον κανόνα αυτόν ! Πρώτος εγώ …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.