Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

«Η Ευρώπη δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια στους παράνομους καταυλισμούς» : Η αντεπίθεση των Γάλλων !

Αυτός ο τίτλος γιατί δεν είναι ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ πουθενά ; Είμαστε έρμαιο μιας προπαγάνδας που αλλοιώνει τις ειδήσεις : «Υπερασπίζεται η Γαλλία τις απελάσεις, έντονη η αντιπαράθεση στη Σύνοδο Κορυφής», είναι ο τίτλος του άρθρου που αναρτώ εδώ. ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ο τίτλος : Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ της Ευρώπης θα εφαρμόσει τη γαλλική πολιτική στο τέλος. Μόνο το πανδοχείο «η Ελλάδα» δεν θα την εφαρμόσει. Πείτε με σκατοπροφήτη αλλά αυτή είναι αλήθεια. Είμαι από τους λίγους που ΔΕΝ θέλω να επαληθευτούν αυτά που γράφω και νομίζω ότι θα γίνουν !!! Αλλά είναι εμφανές ότι θα γίνουν.
Και ξέρεται γιατί ; Ειρωνεία της Ιστορίας … Από τον εξυπνότερο λαό που ανέδειξε ποτέ η ανθρωπότητα τείνουμε να γίνουμε ο ευηθέστερος !… και ο πλέον κουτοπονηρο - αλμπάνης !
Διαβάστε το άρθρο επακριβώς και κάντε μου τη χάρη και τις απορίες μου μετά !
Παρά τις σφοδρές επικρίσεις, η Γαλλία θα συνεχίσει τις απελάσεις των Ρομά και τη διάλυση των καταυλισμών τους, υπογράμμισε ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί που βρέθηκε αντιμέτωπος με τους ηγέτες των 27 στη Σύνοδο Κορυφής η οποία διεξήχθη σε τεταμένο κλίμα.

«Θα συνεχίσουμε να διαλύουμε τους καταυλισμούς, όποιος και αν ζει εκεί», τόνισε και πρόσθεσε ότι «η Ευρώπη δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια στους παράνομους καταυλισμούς».

Επιπλέον, για άλλη μία φορά πέρασε στην αντεπίθεση σχετικά με τις επικρίσεις που έχει δεχτεί για την πολιτική της Γαλλίας λέγοντας κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο: «είμαι αρχηγός κράτους, δεν μπορώ να αφήσω να προσβάλλουν τη χώρα μου». υπογράμμισε ότι η επίτροπος Βίβιαν Ρέντιγκ ζήτησε συγγνώμη για τις δηλώσεις και πρόσθεσε ότι όλους τους αρχηγούς σόκαραν οι δηλώσεις που, ακόμη, «πλήγωσαν τους συμπατριώτες μας».

Επεισόδιο μέσα στη Σύνοδο

Όπως δήλωσε πάντως ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, ο Νικολά Σαρκοζί και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο είχαν κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής μία «πολύ έντονη αντιπαράθεση» για το θέμα της απέλασης των Ρομά.

Ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο υπενθύμισε και υποστήριξε έντονα τους θεσμούς και το ρόλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσε άλλη πηγή στο AFP.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες αρχικά προσπάθησαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα για να μην αφήσουν τις διαφωνίες που είχαν κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής τους να βγουν στη δημοσιότητα. Αρχικά προσανατολίζονταν προς ένα σχέδιο κοινής διακήρυξης για την ανάγκη καλύτερης ενσωμάτωσης των Ρομά, όμως τελικά, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, απέρριψαν την ιδέα. «Κανείς δεν το ήθελε», υπογράμμισαν διπλωμάτες.

Παραταύτα, ο Νικολά Σαρκοζί διέψευσε κατηγορηματικά σε ανακοίνωση που δόθηκε στον Τύπο ότι ήλθε σε σύγκρουση με τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο για το θέμα των Ρομά ενώ υπογραμμίζεται ότι δεν υψώθηκαν οι τόνοι. «Εάν κάποιος παρέμεινε ήρεμος και δεν προέβη σε ακραίους σχολιασμούς αυτός ήμουν εγώ», δήλωσε ο πρόεδρος Σαρκοζί στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Λίγο πριν το γεύμα εργασίας ο Γάλλος πρόεδρος πήρε το λόγο ενώπιον όλων των ηγετών της ΕΕ και του Μπαρόζο για να δηλώσει, σύμφωνα με διπλωματική πηγή, ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πλήγωσε τη Γαλλία», όταν συνέκρινε τις απελάσεις των Βουλγάρων και Ρουμάνων Ρομά με τις εκδιώξεις του Β' Παγκόσμιου Πολέμου.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, πριν από την έναρξη της Συνόδου, ο Νικολά Σαρκοζί είχε συνομιλία με την Βιβιάν Ρέντιγκ, ενώ προσερχόμενος στη σύνοδο δεν έκανε σχόλια.

* Τις δηλώσεις του Νικολά Σαρκοζί επέκρινε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ χαρακτηρίζοντάς τες μη προσήκουσες. Επιπλέον πρόσθεσε ότι «δεν είναι πρέπον όταν μια Ευρωπαία επίτροπος που είναι πολίτης μιας χώρας, να κατηγορούμε τη χώρα καταγωγής της» (Η Βιβιάν Ρέντιγκ κατάγεται από το Λουξεμβούργο). «Οι επίτροποι δεν εκπροσωπούν τη χώρα τους από τη στιγμή που διορίζονται», υπενθύμισε ο κ. Γιούνκερ.

Από την πλευρά της, η επίτροπος δεν απέρριψε το ενδεχόμενο να παραπέμψει τη Γαλλία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σχετικά με τις απελάσεις τις οποίες την Τρίτη χαρακτήρισε «ντροπιαστικό φαινόμενο» που «η Ευρώπη δεν θα έπρεπε να ζήσει μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο».

Αργότερα πάντως η κυρία Ρέντιγκ εξέφρασε τη λύπη της και έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν ήθελε να συγκρίνει το σήμερα με την εποχή του πολέμου· υπενθυμίζεται πάντως ότι πολλές εκατοντάδες χιλιάδες Ρομά εξοντώθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, περισσότεροι από 75.000 ζούσαν στη Γαλλία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατηγορεί τη Γαλλία ότι με τις απελάσεις Ρομά δεν σέβεται την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την ελευθερία μετακίνησης των ευρωπαίων πολιτών, ενώ απειλεί το Παρίσι ότι θα προσφύγει στην ευρωπαϊκή δικαιοσύνη.

Σε δεύτερη μοίρα τα Ευρωπαϊκά

Στα διαδικαστικά θέματα της Συνόδου, ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι ενημέρωσε τους ηγέτες για τους στρατηγικούς στόχους της Ένωσης σχετικά με τις διεθνείς συνεργασίες της. Στο προσεχές διάστημα η ΕΕ προγραμματίζει συνόδους με ασιατικές χώρες

ΠΗΓΗ : http://news.in.gr/world/article/?aid=1231059411

1) «που βρέθηκε αντιμέτωπος με τους ηγέτες των 27» Είναι ψέμα αυτό ναι ή όχι ;
2) Παρά τις σφοδρές επικρίσεις, η Γαλλία θα συνεχίσει… Τι σφοδρές επικρίσεις ; από τις μειοψηφίες ;
3 «…Η επίτροπος Βίβιαν Ρέντιγκ ζήτησε συγγνώμη» ναι ;;; γιατί την κάνανε πρώτη είδηση ;;;
Αυτά μόνο στις πρώτες γραμμές. Τα υπόλοιπα λένε πως ΚΑΝΕΙΣ Δε θέλει τους Ρομά αλλά ότι η Γαλλία παρανομεί θα … δείτε τη συνέχεια, πως σε λίγο καιρό ΟΛΟΙ τους θα ακολουθήσουν το Γαλλικό μοντέλο. Άλλωστε το Πανδοχείο ( Παν – δοχείο) υπάρχει : Η Σκουπιδιάρα Ελλάδα με τους πανάξιους πολιτικούς της !

2 σχόλια:

  1. καλημερα φιλε
    ακριβως..
    ολοι θα κανουν τα ιδια κ στο τελος ολοι θα μαζευτουν στην ελλαδα του γαπ..
    περαστικα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ουδεμία διεθνή συνθήκη ή νόμος επιτάσσει κράτος να υποστεί ζημία απο την ανεξέλεγκτη και εγκληματική δραστηριότητα ανθρώπων που μένουν ή διαμένουν εντός αυτού .Ας αφήσουν τις εξυπνάδες οι της Ευρώπης διότι αντιλαμβάνομαι γιατί αντιδρούν στην Γαλλική ενέργεια .Το κάνουν διότι σου λέει αν τους διώξουν απο την Γαλλία ,θα έρθουν σε εμάς ,αρα καλό είναι να μείνουν εκεί που είναι και ας λέμε τους Γάλλους ρατσιστές.
    Ενας ανώνυμος σκεπτόμενος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.