Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Ντόρα Μπακογιάννη στην εξεταστική σήμερα : «Δεν έχω σχέση με την υπόθεση, δεν είχα ποτέ θεσμική σχέση με τη Siemens». ΛΑΜΠΡΑ !

Ο Μιχ. Χριστοφοράκος ήταν συμμαθητής της και για αυτό το λόγο διατηρούσαν κοινωνικές σχέσεις… Γιατί όλοι τους πουλάνε τρέλα ; Δηλαδή τον είχε «φίλο της» αλλά αγνοούσε ότι ήταν Αρχιμιζαδόρος. Ή αντίστροφα είχε φίλη του την Ντόρα ο κ. Χριστοφοράκος, αλλά χορηγούσε μόνο (;;;) λ.χ. τον κ. Μαντέλη . Όλοι τους είχαν φίλο τον κ. Χριστοφοράκο και κανείς τους μα κανείς τους δεν είχε καταλάβει ότι συνολικά έχει λαδώσει 100.000.000 Ευρω ;;; Είναι σα να έχει κάποιος τέλεια ακοή και ο διπλανός του να ρίχνει κανονιές και αυτός να ισχυρίζεται πως δεν άκουσε τίποτα !!! Αλλά ακόμα και έτσι να συμβαίνει φανταστείτε πόσο άξιους ή ανάξιους Πολιτικούς έχουμε που «δεξιώνονται» τους Αρχιμιζαδόρους ! και δεν καταλαβαίνουν και τίποτα. Να δείτε που αν βγουν νέα στοιχεία θα πάθουν όλοι τους σε μια μέρα Αλτσχαιμερ ! Ο κ. Καρακώστας ήδη έχει πάθει. Το ίδιο και ο κ. Μαντέλης κλπ κλπ.

Η κα. Ντόρα λεει πως έχει αποδείξεις για την οικοσκευή του γιου της, γιατί στη Κρήτη (Ο κ. Μπακογιάννης τι είναι τελικά γιατί έχουμε μπερδευτεί. Κρητικός ή Ευρυτάνας ή και τα δύο ανάλογα με το πως τους βολεύει ; -μεγάλο λάθος ο γάμος στη Κρήτη. Στην Ευρυτανία έπρεπε να γίνει…-) θεωρείται προσβολή να σου κάνει δώρο τις οικοσκευές ! Μα δεν αντιλαμβάνεται κανείς πως οι «αποδείξεις» αυτές υπονοούν βαθύτερες σχέσεις ;

Υποστήριξε ακόμη ότι η μοναδική επαφή που είχε θεσμικά με τη Siemens ήταν ως Δήμαρχος Αθηναίων, την περίοδο που πραγματοποιούσε επαφές με την εταιρεία στην Ελλάδα για το σύστημα ασφαλείας Detra. Και άλλο σύστημα ασφαλείας ; Αυτό δούλεψε ;

Η κα. Ντόρα κλήθηκε στην επιτροπή για να ενημερώσει για τη διαχείριση του τηλεγραφήματος που εστάλη από την Πρεσβεία της Ουρουγουάης σχετικά με τον Χρήστο Καραβέλα ο οποίος εμπλέκεται στο σκάνδαλο της Siemens. Η πρώην Υπουργός παρέπεμψε στο γνωστό πόρισμα του Υπουργείου Εξωτερικών που ρίχνει την ευθύνη στους διοικητικούς υπαλλήλους.
Έλα όμως που τα γνώριζε … Καθότι και οι διοικητικοί υπάλληλοι έχουν δημοσιεύσει στοιχεία που το αποδεικνύουν !

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής της δήλωσε προς τους δημοσιογράφους:
Μου δόθηκε η ευκαιρία να ξεκαθαρίσω το σύνολο των ερωτημάτων που από τον Τύπο είχαν πάρει μεγάλες διαστάσεις και να απαντήσω με κάθε λεπτομέρεια. Ξεκαθαρίζω ότι δεν είχα καμία σχέση με τις συμβάσεις της Siemens τις οποίες ερευνά η εξεταστική επιτροπή της Βουλής. Οι διαδρομές του μαύρου χρήματος τις ανακαλύπτουν συνεργαζόμενες οι Δικαιοσύνες των κρατών. Μπορεί να παίρνει χρόνο, αλλά εγώ ευελπιστώ ότι η ροή του μαύρου χρήματος θα βρεθεί. Πιστεύω ότι το σύνολο του πολιτικού κόσμου επιθυμεί να βρεθεί.
Είμαι από αυτούς που είχαν διαφωνήσει τον Φεβρουάριο του 2008 για την απόρριψη της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens .
Εγώ είχα εισηγηθεί να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για τη Siemens, αλλά επικράτησε η άποψη ότι η Δικαιοσύνη έπρεπε να έχει περισσότερα στοιχεία. Εγώ είμαι της άποψης, όταν η Αντιπολίτευση ζητεί εξεταστική, η κυβέρνηση να την αποδέχεται.

Ερωτηθείσα: Πότε το νέο κόμμα;
Απάντησε: Σιγά, σιγά, μετά τις εκλογές.

Καλή επιτυχία και εύχομαι να μην έχετε τέτοιους άλλους φίλους σας - παλιούς συμμαθητές…
Και αν κάποτε φευ ξαναβρεθείτε στην εξουσία να ΜΗΝ προσλάβετε διοικητικούς υπαλλήλους αλλά αμνούς για να τους σφάζετε όταν σας διαψεύδουν…

1 σχόλιο:

  1. τρομερη περιπτωση η μπακογιαννη..
    πολιτικος με σκεψεις-συμπεριφορα δεκαετιας του '50..
    σαν χθες θυμαμαι πως επι δημαρχιας της,περιμεναν το αυτια κ το συνεργεια του, πολλες γιαγγιουλες μαζεμενες στην λαικη της πλατειας αττικης, γιατι τους εδινε καθε πρωι ενα 20ευρω η μπακογιαννη για να την γλυφουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.