Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου 2010

Οι ένοικοι του Μαξίμου και η «Πράσινη» αξιοκρατία που προωθεί ο ίδιος Ο Πρωθυπουργός.

Απ' όλους τους διορισμούς στο πολιτικό γραφείο του Γ. Παπανδρέου ξεχωρίζει η περίπτωση μιας συνεργάτιδάς του. Της Ειρήνης Λαμπρινού, από τους πρώτους που είχαν αναλάβει καθήκοντα στο Μαξίμου, τρεις ημέρες μετά τις εκλογές που έφεραν ξανά το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.
Διορίστηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τη Γλυκερία Σιούτη, που την περασμένη εβδομάδα παραιτήθηκε προώρα, μετά το σάλο της πρόσληψης του 25χρονου δικηγόρου Αγγελου Χασαπόπουλου σε ρόλο ειδικού συμβούλου. Κατά σύμπτωση, ο κ. Χασαπόπουλος -επρόκειτο να αναλάβει καθήκοντα στις 15 Σεπτεμβρίου- είχε διοριστεί στο «Γραφείο Οργάνωσης και Διοίκησης», όπου αρχικώς είχε τοποθετηθεί και η Ειρήνη Λαμπρινού. Η κυρία Λαμπρινού αρχικώς αποσπάστηκε ως υπάλληλος από τον ΟΓΑ καταλαμβάνοντας μια θέση μετακλητού υπαλλήλου στο «Γραφείο Οργάνωσης και Διοίκησης». Αυτό μέχρι την 1η Μαρτίου φέτος, που αναβαθμίστηκε σε ειδικό σύμβουλο και μετακινήθηκε στο «Γραφείο Σχεδιασμού Στρατηγικής» υπό τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού Κ. Θέο. Μέχρι εδώ καλά. Δικαίωμα του πρωθυπουργού είναι να κάνει οποιοδήποτε μικρό ή μεγάλο «ανασχηματισμό» στο πολιτικό του γραφείο.
Το περίεργο, όμως, είναι ότι την ίδια ακριβώς περίοδο φαίνεται ότι ήταν περιζήτητη. Τη «διεκδικούσε» ως μόνιμη υπάλληλο και το ελληνικό Κοινοβούλιο. Και στις 8 Μαρτίου, προέκυψε η μετάταξή της από τον ΟΓΑ στη Βουλή σε «συνιστώμενη προσωποπαγή θέση». Τη σχετική απόφαση υπογράφουν ο πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος και ο συναρμόδιος υπουργός Εργασίας Αν. Λοβέρδος.
Προφανώς για τυπικούς πλέον λόγους, στις 30 Μαρτίου εμφανίζεται στα χαρτιά να ανακαλείται η απόσπασή της από τον ΟΓΑ και να αποχωρεί από το πρωθυπουργικό γραφείο. Ομως το εκπληκτικό είναι πως ακολουθεί, την ίδια κιόλας ημέρα, άλλη απόφαση: Αυτή που την εμφανίζει να επιστρέφει πάλι στο ίδιο γραφείο, πάλι ως ειδικός σύμβουλος, με μια μικρή λεπτομέρεια: ως αποσπασμένη υπάλληλος της Βουλής.
Οι αποδοχές της ακολουθούν την ιδιότητα της «ειδικής συμβούλου», που «ορίζονται σε ποσοστό 95% του συνόλου των μηνιαίων αποδοχών που αντιστοιχούν κάθε φορά στον α' βαθμό της κατηγορίας ειδικών θέσεων με τα κάθε είδους επιδόματα και προσαυξήσεις». Κάτι που σημαίνει ότι η μετάταξή της από τον ΟΓΑ στη Βουλή -ενώ εκείνη ουδέποτε έπαψε να εργάζεται στο πρωθυπουργικό γραφείο- δεν της εξασφαλίζει τυχόν πρόσθετα οικονομικά οφέλη. Εχει, όμως, φροντίσει ήδη για ένα καλύτερο μέλλον, αφού ως γνωστόν οι υπάλληλοι του Κοινοβουλίου δεν υπόκεινται σε περικοπές μισθών και επιδομάτων όπως οι κοινοί δημόσιοι υπάλληλοι.

ΠΗΓΗ http://www.enet.gr ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ

Ή Εναλλακτικά :

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠ΄ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ;

"Γύρισα χώρες και χώρες αλλά τούτο δω το πραγματάκι δεν το βρήκα πουθενά."

Έτσι ξεκινούσε μια παλιά διαφήμιση στην Ελληνική τηλεόραση που προωθούσε την πίπα Magic Life.

Αυτό θα μπορούσε να πει και ο σημερινός πρωθυπουργός αφού, ενώ έκανε το γύρο του κόσμου και συνομίλησε με πολλούς ηγέτες εντούτοις οι αγορές δεν πείστηκαν και η ψαλίδα αυξημένου επιτοκίου δανεισμού που πληρώνουμε δεν έκλεισε.

Και δεν πείστηκαν αφού συνομιλούν με Έλληνες τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού που αυτό που κάνουν τον τελευταίο καιρό είναι να παίρνουν μέτρα προφύλαξης με διάφορους τρόπους καθώς όπως φαίνεται θα έρθουν πολύ χειρότερες ημέρες.

Οι επενδυτές επιθυμούν να προεξοφλήσουν το μέλλον με όσο το δυνατό μεγαλύτερο κέρδος και δεν μπορείς ασφαλώς να πείσεις ότι είσαι καλός και τίμιος οικογενειάρχης όταν γυρνάς στα μπουζουξίδικα με τις ξανθιές σπαταλώντας τα λεφτά των άλλων.

Ό,τι και να πεις την επόμενη ημέρα στη δουλειά, με το γαρύφαλλο στο κοστούμι και τα πέταλα στα μαλιά, απλά δεν πείθεις κανέναν. Ούτε τους δικούς σου.

Και αυτοί οι τελευταίοι είναι οι πρώτοι που θα σε ρίξουν στο γκρεμό, όπως άλλωστε γίνεται σήμερα αργά αλλά σταθερά και στη χώρα μας.


ΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΜΙΛΑΜΕ;

Ένα απλό παράδειγμα, που αφορά αυτόν τον ίδιο τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και αυτόν τον ίδιο τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο αλλά και τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέα Λοβέρδο:

Την ώρα που το κράτος δεν έχει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις με αποτέλεσμα να δανείζεται με υψηλότατα επιτόκια (χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν αναζητηθεί τα κλεμμένα ή έστω να δικαιολογηθούν που πήγαν και που πάνε τόσα δισεκατομμύρια ευρώ που θα μπορούσαμε να είχαμε αγοράσει ολόκληρη την Αφρική), κάποιοι Έλληνες αποδεικνύεται ότι είναι πιο ίσοι από τους άλλους και για το λόγο αυτό δικαιούνται ειδική, μα πάρα πολύ ειδική, μεταχείριση.

Ας χάνετε εσείς το μισθό σας και τη σύνταξή σας.

Οι υπογραφές επαναλαμβάνουμε είναι του Γιώργου Παπανδρέου, του Φίλιππου Πετσάλνικου και του Ανδρέα Λοβέρδου.


Η χαρακτηριστική ιστορία έχει ως εξής:

Αμέσως μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2009 ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τη με αριθμό Υ12/12.10.2009 απόφασή του δρομολογεί την απόσπαση της συμπαθέστατης Ειρήνης Λαμπρινού του Γεωργίου από τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) σε θέση μετακλητού υπαλλήλου στο Γραφείο Οργάνωσης και Διοίκησης, στο πολιτικό γραφείο του.

Η υπάλληλος του ΟΓΑ, και στη συνέχεια κομματική εκλεκτή, θα ελάμβανε όλες τις αμοιβές του 5ου μισθολογικού κλιμακίου κατηγορίας ΠΕ προσαυξημένες με όλα τα επιδόματα της αντίστοιχης κατηγορίας και κλάδου σύμφωνα άλλωστε με την σχετική βεβαίωση της Υπηρεσίας Δημοσιονομικών Ελέγχων (ΥΔΕ) με αριθμό 4528/19.10.2009.

Ωστόσο, η απόφαση αυτή δεν ήταν αρκετή για να ικανοποιήσει και ανάλογη προφανώς με τα αυξημένα καθήκοντα της υπαλλήλου του ΟΓΑ και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με νέα απόφασή του με αριθμό Υ193/23.2.2010, ανακαλώντας μάλλον μη νόμιμα την προηγούμενη δική του, αλλάζει το καθεστώς εργασίας της Ειρήνης Λαμπρινού και τώρα εμφανίζεται να αποσπάται από 1.3.2010 σε καλύτερα αμειβόμενη θέση. Εκείνη της Ειδικού Συμβούλου στο Γραφείο Σχεδιασμού Στρατηγικής, στο πολιτικό γραφείο του πρωθυπουργού.

Οι μηνιαίες αποδοχές της ορίζονται πλέον σε ποσοστό 95% του συνόλου των μηνιαίων αποδοχών που αντιστοιχούν κάθε φορά στον Α’ βαθμό της κατηγορίας ειδικών θέσεων με τα κάθε είδους επιδόματα και προσαυξήσεις. Νέα βεβαίωση ΥΔΕ με αριθμό 515/24.2.2010.

Ας σημειωθεί ότι ελάχιστες ημέρες αργότερα ανακοινώθηκαν τα μέτρα περικοπής μισθών και συντάξεων.

Εντάξει θα πει κάποιος. Μικρό το κακό. Είναι ο πρωθυπουργός. Τόσα γίνονται...

Περιμένετε!

Η ιστορία δεν τελείωσε εδώ.


ΚΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Με την 3385/2296/8−3−2010 κοινή απόφαση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Φίλιππου Πετσάλνικου και του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέα Λοβέρδου μετατάσσεται τώρα σε νέα καλά αμειβόμενη θέση στη Βουλή ενώ έχει αποσπαστεί ήδη στο Γραφείο του Πρωθυπουργού,

[σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 39 της από 25−6−2008 απόφασης Ολομέλειας της Βουλής (συν ΡΟΓ΄, ΦΕΚ 126/ Α/2−7−2008), με τις οποίες τροποποιήθηκαν οι διατάξεις του άρθρου 117 (πρώην 105) του Κανονισμού της Βουλής (Μέρος Β΄, ΦΕΚ 51/Α/97), όπως ισχύει και μετά από γνώμη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου για τους υπαλλήλους της Βουλής (πρακτικό με αριθμό 3/8−2−2010),]

η Ειρήνη Λαμπρινού του Γεωργίου από θέση με Α5 βαθμό του κλάδου ΠΕ Διοίκησης του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων, σε συνιστώμενη προσωποπαγή θέση (ειδικά για αυτήν) στον κλάδο ΠΕ1 Διοικητικό της Βουλής με βαθμούς Δ΄−Α΄, ως μόνιμη υπάλληλος, με Γ΄ βαθμό και με πλεόνασμα χρόνου στο βαθμό αυτό την 31−1−2010, 4 έτη, 3 μήνες και 25 ημέρες. (Αρ. εγκρίσεως δαπάνης Δ/νσεως Οικον. Υπηρεσιών της Βουλής: 3387/2298/8−3−2010).

[Άρθρο 1, 103 (πρώην 91) του Κανονισμού της Βουλής, (Μέρος Β΄ − ΦΕΚ 51/Α/97, όπως ισχύει)].Υπογράφουν (ΦΕΚ Γ' 199/12-03-2010) οι:

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ


Που τελικά υπηρετεί η υπάλληλος; Στο Πολιτικό Γραφείο του πρωθυπουργού ή στη Βουλή; Και από που αμείβεται αν όχι και από τις δύο θέσεις;


Μα καλά αυτοί θα μας βγάλουν απ΄ την κρίση;

Εδώ σχεδιάστηκε ολόκληρη μεθόδευση, απασχολήθηκαν τόσες υπηρεσίες (με αποτέλεσμα να ενοχληθούν από τον ύπνο του δικαίου τόσοι δημόσιοι υπάλληλοι), για να τακτοποιηθεί η προστατευομένη του πρωθυπουργού Ειρήνη Λαμπρινού.

Σοβαρά μιλάτε;

Όχι κινδυνεύουμε να μην μας δανείζουν τέτοιοι αστείοι που έχουμε καταντήσει αλλά θα φάμε και ξύλο σε λίγο από τον κόσμο.

Αν και οι κακές γλώσσες λένε ότι μπορεί να χάσουμε και κανένα νησί! Οι Γερμανοί μεταξύ αστείου και σοβαρού, για νησιά μίλησαν!


http://edo-peiraias.blogspot.com/2010/04/magic-life-m-spread.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.