Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Διαβούλευση και εξεταστική

«Καλή αναχώρηση κύριε Πρόεδρε, και το λάθος σας δεν ήταν η εξεταστική αλλά ο τρόπος εξέτασης των εξεταζομένων».


Κύριε Πρόεδρε … ανέγνωσα μετ' εκπλήξεως στον πρωινό Τύπο ότι πρώην συνεργάτης επί δεκαετίες του αειμνήστου πατρός σας ,θα διαβεί το βήμα της Επιτροπής Διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ.
Δεν θα αναφερθώ στο ανωτέρω επίρρημα της εκπλήξεως ,ούτε στην συνάφεια με τον ιδρυτή του κόμματός σας .Αυτά τα αφήνω προς σκέψη και περίσκεψη εκτός κειμένου .
Αυτό που αποτελεί αντικείμενο της παρούσας επιστολής είναι το εξής .

Η διαβούλευση για διαφάνεια και κλείσιμο της πόρτας με το κακό παρελθόν της Ελλάδος ,συμπεριλαμβάνει και τον προς εξέταση καλούμενο ,ενόψει μάλιστα της αναστολής της ιδιότητας του ως μέλος του ΠΑΣΟΚ. Ρωτάω εύλογα διότι αν η επιταγή για διαφάνεια ,δεν ισχύει στον κυριο Τσοχατζόπουλο ,τότε υπάρχει ενδεχόμενο ο εξεταζόμενος να τύχει ανάγκης ασκήσεως ποινικής δίωξης για ψευδορκία ,τουλάχιστον αν και συντρέχουν εν προκειμένω πληθώρα άλλων εγκλημάτων που ένας ποινικολόγος θα μπορούσε εν ευ θέτω χρόνο να αναγράψει .Αν πάλι η κομματική επιταγή της διαφάνειας δεν ισχύει για αυτόν ,τότε αντιλαμβάνεστε ότι εγείρονται θέματα ως προς την αποτελεσματικότητα της εξετάσεως του από τους ανακριτές ,κομματικά σας στελέχη .
Πάντως κύριε Πρόεδρε ο εξεταζόμενος σήμερα κ. Τσοχατζόπουλος ,παρουσιάζει νομικά θέματα κατα την εξέτασή του .Φαντάζομαι ότι από το πλούσιο σε νομικούς γραφείο σας ,θα σας το έχουν ήδη παραθέσει ότι δηλαδή ως ύποπτος τελέσεως αδικημάτων ,δύναται να μην καταθέσει διότι θα επιβαρύνει και τον εαυτό του .
Εγώ θα ήθελα να ευχηθώ καλό φθινόπωρο ,απο τούδε ,κύριε Πρόεδρε καθότι ήδη εισήλθαμε στην φθίνουσα και άκρως φθοροποιό πορεία σας .Θα αντιληφθείτε λίαν συντόμως ότι το παρελθόν έχει άρρηκτα συνδεθει με το παρόν ,που αποτελεί την γέφυρα για το μελλον.Κατα συνέπεια ,δεν υπάρχει άλλη επιλογή παρά η φυγή .Βεβαίως δεν εννοώ την δική μας ή των νέων που πλέον έχουν αναθέσει τις ελπίδες τους στα ξένα κράτη για την επιβίωση τους.

Καλή αναχώρηση κύριε Πρόεδρε και το λάθος σας δεν ήταν η εξεταστική αλλά ο τρόπος εξέτασης των εξεταζομένων .


ένας ανώνυμος σκεπτόμενος μη μέλος της εξεταστικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.