Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Πάμε για εκκαθάριση ?

Κύριε Πρωθυπουργέ…

Θα μείνετε στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός των μνημονίων. Με το πού εισήλθατε στο Μέγαρο Μαξίμου μας φέρατε πολεμικά ανακοινωθέντα και με έσχατο εκείνο του μνημονίου. Ακολούθως η χώρα διέρχεται περίοδο μνημοσύνου και τώρα αρχίζει νέα σειρά νέων μνημονίων με Άραβες εκ του Κατάρ ορμώμενων.
Με το πρώτο η χώρα μπήκε σε συγκαλυμμένη πτώχευση. Με το δεύτερο αρχίζει η πτωχευτική εκποίηση.
Προφανώς το μνημόνιο ισοδυναμεί με την δικαστική κήρυξη της πτώχευσης, τα μετρά εξυγίανσης της οικονομίας αποτελούν το αντίστοιχο της πτωχευτικής αδυναμίας διαχείρισης της περιουσίας του πτωχού και τώρα εισήλθαμε στο στάδιο της εκκαθάρισης της πτωχευτικής περιουσίας .
Όλα βαίνουν καλώς.
Να φανταστώ ότι η περιβόητη διαβούλευση ισοδυναμεί με την συνέλευση των πιστωτών όπου ο καθείς λεει τον πόνο του = πώς θα ζημιωθούμε λιγότερο και πώς θα εκποιήσουμε περισσότερα.

Κύριε Πρωθυπουργέ .Το μνημόνιο με το Κατάρ αντιπροσωπεύει ευχολόγιο χρηματοροής και όχι ροή πετροδολαρίων .Για να αντιληφθούμε την ωφέλεια ,παρακαλούμε ,όταν και όπου συνέλθει η διμερής επιτροπή για την οριστικοποίηση της επένδυσης ,ανακοινώστε μας τους όρους και τρόπους της επένδυσης. Μέχρι τότε ας περιορίσουμε τους πανηγυρισμούς προς περιορισμό των αντίστοιχων εξόδων .

Κύριε Πρωθυπουργέ, μία έσχατη παρατήρηση . Οι του Κατάρ κύριοι επενδυτές ,γιατί άραγε δεν προσήλθαν για την αγορά τότε της Ολυμπιακής ? Δηλαδή οι εναέρια επένδυση δεν τους άρμοζε ,ενώ η επίγεια .η του Ελληνικού φαίνεται καλύτερη ? Αν ναι τότε οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι είναι προσεκτικοί επενδυτές πράγμα που μειώνει στο ελάχιστο τις πιθανότητες να ευδοκιμήσει η επένδυση εις Ελλάδα μεριά .

Θα τα πούμε προσεχώς κύριε Πρωθυπουργέ.

Ένας ανώνυμος Σκεπτόμενος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.