Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

«Εθισμός» στην «διαβούλευση» : Κύριε Πρωθυπουργέ … Υπάρχει άραγε σωτηρία στην χώρα αυτή ?

« οι μεγάλες καταιγίδες είναι σαν τις μεγάλες γίδες… κακόγουστο δεν είναι η γίδα, αλλά η καταιγίδα που μας βρήκε με τα μέτρα και τα μνημόνια .»

Πράγματι μου προξενεί εντύπωση το γιατί εμμένω να σας απευθύνω τις προτάσεις μου αφού εκ των προτέρων γνωρίζω ότι ποτέ εκ των υστέρων δεν θα τις λάβετε υπόψη σας.
Ωστόσο μία σκέψη διέρχεται απομακρυνόμενη ταχέως ,του μυαλού μου .Υπάρχει άραγε σωτηρία στην χώρα αυτή ?

Εννοώ ότι οι μεγάλες καταιγίδες είναι σαν τις μεγάλες γίδες. Θέλουν προσοχή στην προσέγγιση διότι εγκυμονεί κίνδυνος κερατοσύγκρουσης. Οσάκις δηλαδή εκλάβει την προσέγγιση ως «επιθετική κίνηση» η γίδα .


Προφανώς όμως μέχρι εδώ θα εκλαμβάνεται το όλο θέμα ως κακόγουστο αστείο. Είναι όμως αστείο? Το ότι κάτι είναι κακόγουστο είναι βέβαιο, ωστόσο κακόγουστο δεν είναι η γίδα, αλλά η καταιγίδα που μας βρήκε με τα μέτρα και τα μνημόνια .

Η διάγνωση των ιατρών οικονομολόγων ,εσωτερικού και εξωτερικού είναι ομόφωνη . Η οικονομία ευρίσκεται στο όριο παράδοσης του πνεύματος .Όμως οι πρόγνωση διαφέρει από εκείνους του εξωτερικού που αβίαστα και αβασάνιστα ,καθότι οι ιθαγενείς βασανίζονται, προτείνουν την συνέχιση των σκληρών μέτρων, με παρηγορητικά κτυπήματα στην πλάτη των εγχώριων κουράντε ιατρών της οικονομίας μας .

Οι εδώ ,ντόπιοι αυτόχθονες ιατροί οικονομολόγοι αλλά και απλοί κακομοίρηδες ,προτείνουν την ανάπτυξη περισσότερο από την μετάγγιση αίματος ,χρήματος απο τα παραπέοντα πορτοφόλια των ιδιωτών ,στα αχόρταγα ταμεία του κράτους .Τούτο όμως δεν ευρίσκει σύμφωνο τον οικονομικό εγκέφαλο κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος προτείνει εισέτι μία περαίωση, ήτοι ισχυρή λήψη αφαίμαξης δια βδέλας [γνωστή θεραπεία διεθνών ], μολονότι τα ερυθρά αιμοσφαίρια της οικονομίας είναι κάτω του ορίου του ερυθρού, εισερχόμενου πλέον στο χρώμα του μαύρου .

Κύριε Πρωθυπουργέ αν οι φίλοι μας αιμοδότες κύριοι Άραβες του Κατάρ, πράγματι επιθυμούν την σωτηρία μας, τότε ας αφήσουν τις επιτροπές αξιολόγησης της μετάγγισης χρήματος, ως οιονεί ιατρικού συμβουλίου και ας αρχίσουν πάραυτα την μετάγγιση πριν είναι αργά .

Ένας ανώνυμος σκεπτόμενος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.