Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Εδώ Η Ελλάδα διαλύεται και ο Πρωθυπουργός μας ανησυχεί ΜΟΝΟ για την παγκόσμια φτώχια, κλίμα και μεσογειακή διατροφή !

Ευτυχώς έχει αφήσει εδώ τον 2ο Πρωθυπουργό κ. Ραγκούση να μας σώσει. Ο κ. Παπανδρέου από το βήμα της «σοσιαλιστικής διεθνούς» ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ! Έτσι όμως είναι όλοι τους οι διεθνιστές ! Πρώτα σώζουν τον πλανήτη και μετά τη χώρα τους, αν εν τω μεταξύ συνεχίζει και υπάρχει ! (Η χώρα τους). Πόσο πάτε στοίχημα ότι στην ομιλία του περί της σωτηρίας του πλανήτη θα μίλησε και για τη μεσογειακή διατροφή ; Πάντα το λεει αυτό… Ακόμα και σε πόλεμο, «πολεμικό ανακοινωθέν αν συντάξει κάπου θα τη κοτσάρει !


Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας στη Σοσιαλιστική Διεθνή του πρώτου μας Πρωθυπουργού:

-Φέτος, το μείζον θέμα που κυριαρχεί στον ΟΗΕ είναι η πρόοδος των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας. Οι Αναπτυξιακοί Στόχοι της Χιλιετίας είναι εξαιρετικά σημαντικοί για ένα προοδευτικό, παγκόσμιο οργανισμό, όπως είναι ο δικός μας, δεδομένου ότι συνδέονται με τις προσπάθειες για την εξάλειψη της παγκόσμιας φτώχειας, την προώθηση ανοικτού, χωρίς διακρίσεις, πολυμερούς εμπορίου και χρηματοπιστωτικού συστήματος, την χρηστή διακυβέρνηση και την ελάφρυνση του χρέους για τις πιο ευάλωτες χώρες.

-Η πρόοδος στην επίτευξη των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας είναι αλληλένδετη με την ικανότητα της διεθνούς κοινότητας να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση. Και είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι ορισμένες από τις απόψεις που διατυπώθηκαν κατά τη συνεδρίαση του προεδρείου μας πέρσι, εδώ στη Νέα Υόρκη, δυστυχώς, αποδείχθηκαν σωστές. Είχαμε δίκιο όταν λέγαμε ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση δεν έχει τελειώσει ακόμα. Η καθιέρωση της εποπτείας και μηχανισμών ελέγχου εξελίσσεται πολύ αργά. Συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, που θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά, όπως μια παγκόσμια οικονομική φορολογία συναλλαγών, δεν προχώρησε.

- Είχαμε δίκιο όταν λέγαμε ότι η παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση θα επιβραδύνει το ρυθμό υλοποίησης των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας. Τα τελευταία στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας δείχνουν ότι η οικονομική κρίση εμπόδισε τη μείωση της φτώχειας και αυτό εμποδίζει την πρόοδο προς την επίτευξη των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας.

-Η κρίση έχει αντίκτυπο σε βασικούς τομείς των αναπτυξιακών στόχων της χιλιετίας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με την πείνα, την
παιδική και μητρική υγεία, την ισότητα των φύλων, την πρόσβαση σε καθαρό νερό και τον έλεγχο των νόσων. Σύμφωνα με αξιόπιστες εκτιμήσεις, θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τις μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης και πέραν του 2015 ( το 2015 ήταν ο στόχος του ΟΗΕ που είχε θέσει όταν αυτή η πρωτοβουλία ξεκίνησε). Είναι ζωτικής σημασίας να υψώσουμε τη φωνή μας και να ενώσουμε τις προσπάθειές μας, ώστε, κατά τη διάρκεια της παρούσας ανασκόπησης στη Σύνοδο Κορυφής, να καταλήξουμε σε συμφωνία σχετικά με τον καλύτερο δυνατό σχέδιο δράσης που θα κάνει τα πράγματα να κινούνται προς τα εμπρός.

-Είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουμε πιο γρήγορα, με πιο συντονισμένο τρόπο, για την αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Είναι προφανές ότι η παγκόσμια διαδικασία ανάκαμψης δεν είναι ακόμη σε θέση να εγγυηθεί τη μετάβαση σε μια ισχυρή, βιώσιμη και ισόρροπη ανάπτυξη. Υπάρχει ανάγκη για τολμηρές πρωτοβουλίες και μέτρα. Η οικογένειά μας έχει, από την αρχή της κρίσης, συγκεκριμένες προτάσεις στον πίνακα για το πώς να αντιμετωπιστούν οι πολλαπλές συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

-Η κρίση δεν επηρέασε μόνο την πρόοδο προς την υλοποίηση των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας. Οδήγησε επίσης σε μετατόπιση της χάραξης πολιτικής και της κοινής γνώμης μακριά από την ημερήσια διάταξη της αλλαγής του κλίματος. Υπάρχει απόδειξη ότι η κρίση θα μπορούσε να έχει πλέον μακροπρόθεσμες συνέπειες στην περίοδο 2010-2015.

-Είναι ατυχές το γεγονός ότι, υπό το φως της διάσκεψης για το κλίμα του ΟΗΕ στο Κανκούν, στο τέλος του έτους, δεν έχει υπάρξει πραγματική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για τη σύναψη παγκόσμιας συμφωνίας για την αλλαγή του κλίματος. Ωστόσο, οι πρόσφατες μαζικές πλημμύρες στο Πακιστάν και την Κίνα, η ξηρασία και οι πυρκαγιές στη Ρωσία και η οικολογική καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού, κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, δημιούργησε μια επείγουσα η ανάγκη για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη


Πηγή (της ομιλίας στη Σοσιαλιστική Διεθνή ) http://www.tovima.gr/

2 σχόλια:

  1. φιλε εχουμε να κανουμε με πανιβλακα.
    ειχε παει στην ΔΕΘ κ στην συνεντευξη τυπου μιλουσε για την μεσογειακη διατροφη!!
    μιλαμε για ΠΑΝΗΛΙΘΙΟ!
    καλησπερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μας κυβερνάνε 30 χρονια προδότες!
    και μας έχουν πείσει ότι απλά για 30 χρονια έκαναν απλός λάθος!
    Tο καλο είναι ότι τα επόμενα 30 χρονια δεν θα υπάρχει αυτή η ΕΛΛAΔΑ!
    Eκαναν καλή δουλειά!μπράβο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.