Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010

Οριστική παύση ποινικής δίωξης κατά των κατηγορούμενων για το δυστύχημα στα Τέμπη το 2003

Με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου.

Την οριστική παύση της ποινικής δίωξης κατά δύο κατηγορουμένων της πολύκροτης υπόθεσης των Τεμπών, όπου τον Απρίλιο του 2003 είχαν χάσει τη ζωή τους σε τροχαίο ατύχημα 21 μαθητές, αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Λάρισας.

Ο ένας ήταν ο οδηγός του μοιραίου λεωφορείου, στο οποίο επέβαιναν οι μαθητές, το οποίο συγκρούστηκε με νταλίκα και η άλλη εκ των συνιδιοκτητών της εταιρίας ξυλείας, για λογαριασμό της οποίας γινόταν η μεταφορά μελαμίνων με την νταλίκα. Στην συγκεκριμένη υπόθεση ήταν κατηγορούμενο και ένα ακόμα άτομο, εκ των ιδιοκτητών, που στο μεταξύ απεβίωσε.

Το πρωτόδικο δικαστήριο τον Φεβρουάριο του 2009 καταδίκασε τους δύο ιδιοκτήτες της εταιρίας σε συνολική ποινή φυλάκισης πέντε ετών για ανθρωποκτονία κατά συρροή από αμέλεια και σωματική βλάβη κατά συρροή από αμέλεια. Αθώωσε, όμως, τον οδηγό του λεωφορείου των μαθητών, που αντιμετώπιζε τις ίδιες κατηγορίες.


Οι δύο καταδικασθέντες έκαναν έφεση κατά της απόφασης. Έφεση έκανε επίσης και ο εισαγγελέας εφετών, μετά από γραπτό αίτημα μερικών γονέων των αδικοχαμένων μαθητών κατά της αθώωσης του οδηγού του λεωφορείου.

Η έφεση εκδικάστηκε στο Τριμελές Εφετείο Λάρισας, το οποίο δέχτηκε τη θέση των δύο ιδιοκτητών της εταιρίας ξυλείας, ότι ήταν άκυρη η επίδοση του παραπεμπτικού βουλεύματος σε αυτούς, γιατί αυτή έγινε πριν καταστεί αμετάκλητη η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών. Ότι δηλαδή, δεν είχε εκπνεύσει η προθεσμία άσκησης αναίρεσης στον Άρειο Πάγο.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ http://news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.