Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

«Θα συμμαχούσα ακόμα και με το διάβολο για την πατρίδα μου, αρκεί να διατηρηθεί η πατρίδα μου».

Μια μικρή σταχυολόγηση των απόψεων του : Εδώ στη Ελλάδα, φυσικά, είναι στα «αζήτητα».
«Κρατώ στο ακέραιο την ελευθερία του λόγου μου και την ασκώ στο φουλ για την πατρίδα μου».
«Στην εξωτερική πολιτική ένα κράτος ενδέχεται να λειτουργήσει ως ολίγον πόρνη. Εκεί που βολεύει τα συμφέροντα του εκεί πρέπει να στραφεί !»

«στην Ελλάδα λείπει η πίστη, το όραμα, ο ρεαλισμός»

«Θα ήθελα να της προσφέρω ό,τι μπορώ»

Ο Βασίλειος Μαρκεζίνης Θεωρείται, παγκόσμια αυθεντία εν γένει, στο Δίκαιο. Διετέλεσε νομικός σύμβουλος του Χέλμουτ Κολ, του Ζακ Σιράκ και του Μπιλ Κλίντον, επιστημονικός σύμβουλος του προέδρου του Γαλλικού Ακυρωτικού Δικαστηρίου, ενώ φέρει τον τίτλο του επίτιμου νομικού συμβούλου της βασίλισσας της Αγγλίας!

Εμείς λοιπόν γιατί δεν τον αξιοποιούμε ; Έχει απαντήσει μάλλον ο ίδιος…


«… Οι πολιτικοί διορισμοί όμως που αναφέρετε προϋποθέτουν συμφωνίες κομμάτων. Γιατί λοιπόν να επιλέξουν εμένα, που δεν ανήκω σε κανένα κόμμα; Βεβαίως θα ήταν η υψίστη των τιμών να υπηρετήσω την πατρίδα μου. Αλλά σκεφθείτε ότι η οικογένειά μου, η ζωή μου, είναι στην Αγγλία, οπότε όλα θα απαιτούσαν βαρύ τίμημα».
Θα έπραττε το βαρύ «τίμημα» όμως ο ευπατρίδης ΕΛΛΗΝΑΣ τούτος, αν η Ελλάδα τον καλούσε !

Τον κάλεσε η Ελλάδα ; Απάντηση : Πρίτς…

Δεν έχει ούτε ένα σπίτι στην Αθήνα !

«Δεν υπάρχει τίποτε από την οικογενειακή περιουσία. Ο πατέρας μου τα έχασε όλα. Ζούσε στο νοίκι. Τα πούλησε όλα, μέχρι και την περίφημη βιβλιοθήκη του, 40.000 τόμους. Ηταν από τους πολιτικούς που πέθαναν στην ψάθα».

Δεν έκανε παρέα με τον κ. Τσοχατζόπουλο να του διδάξει την «όαση» των offshore….

«Με ρωτούν για τα παράσημα και τις τιμές, τις ακαδημίες. Κοιτάξτε, όλα αυτά μου απονεμήθηκαν όχι φιλοφρονητικά, γιατί είμαι πολιτικός ή πρέσβης, αλλά για την έμπρακτη προσφορά μου στο Δίκαιο και την ευρωπαϊκή υπόθεση. Αυτό ήταν το σκεπτικό του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας... Και η Βρετανία, η δεύτερη πατρίδα μου, δεν χαρίζει εύκολα αξιώματα και τιμές. Δούλεψα πολύ σκληρά, μα πάντα αμετακίνητος από τις αρχές μου και την ελευθερία της σκέψης μου».
Εννοεί την Ελλάδα, ΤΟΥΒΛΑ ταγοί της εξουσίας !

Πώς βλέπετε σήμερα την Ελλάδα; «Λείπει το όραμα. Λείπει η ειλικρίνεια, λείπει και ο ρεαλισμός. Πάνω απ' όλα όμως λείπει το όραμα, η πίστη και η φρόνιμη δράση. Η πατρίδα μας βρίσκεται εν μέσω κρίσης, όχι μόνο οικονομικής, αλλά και διεθνούς και κοινωνικής. Έχουμε στερήσει τη νεολαία από το όνειρο και την αισιοδοξία, κι αυτό ακυρώνει τον νέο κόσμο, ματαιώνει τις αλλαγές. Η ανεξέλεγκτη μετανάστευση φθείρει διαρκώς τη χώρα, όπως φθείρει και την Ευρώπη, η οποία οφείλει να αποβάλει την υποκρισία και την αναβλητικότητα και να στραφεί αρωγός προς τις χώρες προέλευσης των μεταναστών. Η γείτων Τουρκία επίσης απαιτεί εντελώς άλλο χειρισμό· είναι μια δυναμική μεγάλη χώρα, με πολύ δραστήρια και ικανή διπλωματία, ανοιχτή σε πολλά μέτωπα ταυτοχρόνως. Ισως μας απειλήσει στο μέλλον, που το απεύχομαι. Προς το παρόν, η ορμητική Τουρκία απειλεί τη συνοχή της Ε. Ε. εφόσον προχωρήσει η ένταξή της».

ΝΟΜΙΖΕΤΕ ότι έκανε δηλώσεις χθές ; ΧΡΟΝΙΑ πριν αυτά τα έλεγε… αλλά εδώ… πρίτς !

«…Δυστυχώς θλίβομαι όταν βλέπω σήμερα την Ευρώπη να οδεύει χωρίς όραμα και συχνά να σύρεται πίσω από την αμερικανική πολιτική. Μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, η Ευρώπη οφείλει να ορίσει τη νέα γεωπολιτική ατζέντα προς όφελός της και προς όφελος της ειρήνης σε όλο τον πλανήτη. Η Ρωσία και η Κίνα θα πρέπει να είναι στις πρώτες προτεραιότητές της, αλλά και η Ινδία και το Ιράν. Ο κόσμος μας αλλάζει ταχύτατα, οι ισορροπίες μεταβάλλονται διαρκώς, η πολιτική είναι κατ' εξοχήν δυναμική έννοια. Για την Ελλάδα αυτά ισχύουν ακόμη περισσότερο. Η μικρή μας χώρα χρειάζεται πολλές σχέσεις, πολλούς φίλους, χρειάζεται μια πολυπολική πολιτική. Πολυγαμική πολιτική την ονομάζω μάλιστα, για να δείξω ότι δεν πρέπει να είναι ηθικολογούσα και συμβατική. Μόνος οδηγός μας πρέπει να είναι το συμφέρον της πατρίδας, σε ιστορική προοπτική, μακριά από κάθε κομματικό ή ατομικό συμφέρον». Το κάναμε ποτέ αυτό ; Πρίτς …

«Κατά τη γνώμη μου θα ήταν πολύ πιο υπεύθυνη στάση να βγει κανείς και να μιλήσει ανοιχτά στους πολίτες της χώρας, να τους πει για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η χώρα και, αν είναι αρκετά θαρραλέος (πράγμα μάλλον απίθανο), να τους υπενθυμίσει ποιοι μπορεί να κρύβονται πίσω από αυτές τις ανούσιες διαβεβαιώσεις, προσπαθώντας να μας εξωθήσουν σε συζητήσεις που θα έθεταν σε κίνδυνο την εθνική μας κυριαρχία.»

Θυμηθείτε την πρόσφατη επίσκεψη Ερντογάν. Μας δούλευε ή όχι;
Ποιός είναι όμως ο Βασίλειος Μαρκεζίνης ;

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 10 Ιουλίου 1944
Έλαβε από τη Νομική Αθηνών το πρώτο του πτυχίο με βαθμό απολυτηρίου 10 και το πρώτο διδακτορικό με άριστα
Είναι ο μόνος Έλληνας μέλος επτά (7) Ακαδημιών: Αγγλίας, Ελλάδας, Γαλλίας, Ιταλίας, Βελγίου, Ολλανδίας, Αμερικής
Του έχουν απονεμηθεί μεγαλόσταυροι από τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Γερμανία
Έχει διδάξει σε 25 διαφορετικές νομικές σχολές στον κόσμο, μεταξύ των οποίων της Οξφόρδης, του UCL, του Τέξας και του Λάιντεν
Το 2005 του αποδόθηκε ο τίτλος «SIR» από τη βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ για τις υπηρεσίες του στις διεθνείς νομικές σχέσεις


Η αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2007 σηματοδοτεί και την επιστροφή του στην Ελλάδα ;
Όχι κύριοι το ΠΑΣΟΚ για τη διαβούλευση έχει πιο αξιόλογους συνδαιτυμόνες στο τραπέζι του Κ. Πάγκαλου και κάθε «Πάγκαλου» να τα τρωνε !

«Στα παιδικά μου χρόνια έπεφτε βαριά ακόμη η σκιά του εμφυλίου. Τα κυριακάτικα πρωινά περνούσε από τη Σόλωνος η μπάντα και έπαιζε εθνικά εμβατήρια. Σε αυτή την πληγωμένη πατρίδα σπούδασα, έκανα τα πρώτα βήματά μου. Θα ήθελα να της προσφέρω ό,τι μπορώ...».

Αυτή είναι Η σημερινή Ελλάδα κύριοι που έχει σε πνευματική και πολιτική «οιονεί εξορία» τους ευπατρίδηδες Έλληνες .

Αλλά μη στεναχωριέστε . Ο κ. Μπουτάρης π.χ. είναι ικανότερος φιλοδοξών Έλληνας πολιτικός ! Νταλάρα, αλ σαλεχ, βούγιας, καμίνης τι είναι ΑΥΤΟΣ μπροστά τους ;

Από το team apopsis. Ηρώ – Άτη – Gm Jim

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.