Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2010

Άρχισε η δίκη του αντι-ισλαμιστή βουλευτή Βίλντερς στην Ολλανδία. ( Πόσο πάτε στοίχημα ότι θα αθωωθεί ; )

Σχόλιο: Η Ολλανδία δεν διδάσκει μόνο ποδόσφαιρο. Μας διδάσκει και την ουσιαστική αλήθεια της πραγματικότητας ! Αν και φαίνεται «χλωμό» να καταδικαστεί, οι Ολλανδοί και τολμούν και κρατάνε ελεύθερη τη χώρα τους από κάθε λογής «άλωση». Τώρα πως ο κ. Βίλντερς είναι «ακροδεξιός» και βρίζει το βιβλίο «Ο Αγών μου» και είναι μόνο «βουλευτής» ενώ ηγείται του τρίτου κόμματος στην Ολλανδία είναι ερωτήσεις που πρέπει να υποβάλλετε στον ή στους συντάκτες του παρακάτω άρθρου.
Είναι δύσκολο να δικαστεί η «αλήθεια» και είναι κρίμα που δεν μπορούμε να βρούμε να αναρτήσουμε ΟΛΑ τα πρακτικά αυτής της δίκης, ασχέτως αποτελέσματος.

Το άρθρο :

«Κατηγορείται για υποκίνηση φυλετικού μίσους.

Ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα στο Άμστερνταμ η δίκη του Ολλανδού βουλευτή, Χερντ Βίλντερς, αρχηγού του ακροδεξιού κόμματος PVV («Κόμμα για την Ελευθερία»), ο οποίος κατηγορείται για υποκίνηση φυλετικού μίσους και για διακρίσεις εις βάρος των μουσουλμάνων.


Ο Ολλανδός βουλευτής αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης ενός έτους ή πρόστιμο 7.600 ευρώ επειδή χαρακτήρισε το Ισλάμ «φασιστικό» και ζήτησε την απαγόρευση του Κορανίου, το οποίο παρομοίασε με το βιβλίο «Ο Αγών μου» του Αδόλφου Χίτλερ, σε δηλώσεις που έκανε μεταξύ Οκτωβρίου 2006 και Μαρτίου 2008.

Διώκεται για υποκίνηση φυλετικού μίσους και για διακρίσεις εις βάρος των μουσουλμάνων και μη-δυτικών μεταναστών, κυρίως Μαροκινών, καθώς επίσης και για προσβολές σε βάρος μουσουλμάνων.

«Η ελευθερία να εκφράζω την άποψη τουλάχιστον 1,5 εκατομμυρίου ψηφοφόρων θα βρίσκεται μαζί μου στο δικαστήριο», έγραψε στο Twitter ο κ.Βίλντερς, ο οποίος χαρακτήρισε τη δίκη αυτή «πολιτική».

Ο Χερντ Βίλντερς, το κόμμα του οποίου ήρθε τρίτο στις βουλευτικές εκλογές της 9ης Ιουνίου και διαθέτει πλέον δύναμη 24 βουλευτών στο 150μελές ολλανδικό κοινοβούλιο, έχει εγκρίνει τη συμμετοχή του κόμματός του σε κυβερνητικό σχηματισμό μειοψηφίας μεταξύ των φιλελεύθερων και χριστιανοδημοκρατών.

Η δικαστική απόφαση αναμένεται στις 4 Νοεμβρίου.»


Πηγή «άρθρου» και φωτογραφίας : http://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.