Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ : Ο τωρινός Δήμαρχος Ρόδου ΔΕΝ κατεβαίνει στις εκλογές … Χθες όμως παρουσίασε το ΝΕΟ πρόγραμμα της παράταξης του !!!

Επαναλαμβάνουμε για να γίνει απολύτως κατανοητό : Ο Τωρινός δήμαρχος Ροδίων κ. Χατζής Χατζηευθυμίου και η παράταξη του ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ της 7/11/2010.

Χθες όμως παρουσίασε το ΝΕΟ πρόγραμμα της παράταξης του !!!

Κανένα άλλο σχόλιο. Διαβάστε αν θέλετε το Άρθρο :

21/10/2010
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΝΕΑ ΡΟΔΟΣ»

Παρουσίαση με αιχμές

Αιχμές κατά των υποψηφίων δημάρχων της Ρόδου άφησε κατά την παρουσίαση του ολοκληρωμένου προγράμματος της παράταξης «Νέα Ρόδος» ο επικεφαλής της και δήμαρχος Ροδίων Χατζής Χατζηευθυμίου.

Χωρίς να κάνει καμία αναφορά στα όσα διαδραματίστηκαν πριν πάρει την τελική απόφαση να υποχωρήσει από τον προεκλογικό αγώνα, λέγοντας απλά ότι είναι γνωστό τι προηγήθηκε και τι συνέβη αυτόν τον καιρό, ο κ. Χατζηευθυμίου παρουσίασε χθες στο «Ροδίνι» τις προγραμματικές προτάσεις της παράταξής του.
Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν μόνον οι στενοί συνεργάτες του, οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Γιαννακάκης, Στράτος καρίκης, Μανώλης Καμπουρόπουλος, Λάρης Καραγιάννης, Παναγιώτης Σακελλαρίου, ο Πρόεδρος της «ΡΟΔΩΝ Α.Ε., Τσαμπίκος Τριομμάτης και ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Μάνος Κόνσολας, ενώ το «παρών» έδωσε και ο υποψήφιος χωρικός αντιπεριφερειάρχης της παράταξης «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» Μανώλης Παλλάς.
«Η ΝΕΑ ΡΟΔΟΣ είχε και έχει πρόγραμμα, θέσεις και ιδέες. Επεξεργασμένες θέσεις, τολμηρές και ρεαλιστικές προτάσεις. Δούλεψαν για αυτό το πρόγραμμα νέοι επιστήμονες, έφεραν τις δικές τους προτάσεις και ιδέες πολίτες από κάθε γωνιά του νησιού.
Πιστεύω σε αυτούς τους νέους ανθρώπους.
Δε θα ξεπουλήσουν τον τόπο τους και την ψυχή τους.
Η ΝΕΑ ΡΟΔΟΣ δεν διαλύθηκε, δεν διαλύεται, ούτε πρόκειται να διαλυθεί. Γιατί εκφράζει ενεργούς πολίτες με άποψη και ξεκάθαρη θέση.
Οι προγραμματικές μας προτάσεις εκφράζουν όλους αυτούς. Στο μέλλον θα εκφράζουν ακόμα περισσότερους.
Την 1η Ιανουαρίου η Ρόδος γίνεται ένας ενιαίος δήμος. Το εγχείρημα είναι μεγάλο και δύσκολο.
Κάποιοι το προσπερνούν με απίστευτη ελαφρότητα, όχι όμως ανεξήγητη.
Γιατί άλλες είναι οι προθέσεις τους
Δεν τους ενδιαφέρει ένας δήμος που θα εξυπηρετεί τους πολίτες.
Οι πολίτες είναι αυτοί που πρέπει να αποφασίσουν.
Σε αυτούς τους πολίτες απευθύνομαι.
Για να καταθέσω μια καθαρή και οραματική προγραμματική πρόταση για το αύριο
Μια πρόταση που, να το δείτε, θα είναι επίκαιρη και θα αναδεικνύεται συνεχώς τα επόμενα χρόνια» τόνισε ο κ. Χατζηευθυμίου.
Παράλληλα διαμήνυσε ότι η «Νέα Ρόδος» θα συνεχίσει να είναι ένας ζωντανός οργανισμός, θα καταθέτει ιδέες και προτάσεις και ο ίδιος θα είναι ενεργός πολίτης της Ρόδου.
«Στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου οι πολίτες θα επιλέξουν τη νέα δημοτική αρχή.
Τα προβλήματα όμως θα μένουν εδώ και θα ζητούν λύση.
Η ελπίδα δε χάνεται ποτέ και αναζητά δικαίωση
Η προσπάθεια, ο αγώνας δεν σταματούν ποτέ.
Η ΝΕΑ ΡΟΔΟΣ θα συνεχίσει να είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Θα καταθέτει ιδέες και προτάσεις.
Εγώ είμαι και θα είμαι ενεργός πολίτης της Ρόδου. Είμαι εδώ για να παρεμβαίνω, να συνεργάζομαι, να στηρίζω επιλογές που κάνουν καλύτερη τη Ρόδο.
Έχω ανεξαρτησία σκέψης και γνώμης.
Δεν την απέκτησα τώρα. Έχω αποδείξει ότι δεν υποτάσσομαι σε συμφέροντα, δεν υποχωρώ σε πιέσεις, δεν προσκυνώ το χρήμα.
Κατέβαλα το τίμημα. Κέρδισα όμως την εμπιστοσύνη, την εκτίμηση και την αγάπη των συμπολιτών μου.
Και είμαι υπερήφανος γιΆ αυτό» υπογράμμισε ο κ. Χατζηευθυμίου.
Στο πλαίσιο της παρουσίασης ο κ. Χατζηευθυμίου τόνισε:
«Έχω πει πολλές φορές ότι τα 4 αυτά χρόνια που πέρασαν ήταν χρόνια δημιουργίας. Η πόλη άλλαξε με έργα. Το νησί θα αλλάξει με έργα. Η Ρόδος θα κρατήσει γερά στα χέρια της το νήμα της ανάπτυξης με μεγάλα έργα και νέες υποδομές. Οι μεγάλοι στόχοι που έχουμε μπροστά μας είναι απόλυτα συγκεκριμένοι. Απαιτούν σχεδιασμό, διεκδίκηση, επιμονή. Επιβάλλουν την κινητοποίηση όλων. Καταθέτω μια προσωπική δέσμευση. Θα είμαι κοντά στο νέο Δήμαρχο που θα διεκδικήσει την υλοποίηση αυτών των στόχων. Των μεγάλων στόχων της Ρόδου. Των έργων που θα αλλάξουν την εικόνα του νησιού, θα του δώσουν την προωθητική δύναμη που χρειάζεται για τα επόμενα χρόνια
Ποια είναι αυτά:
•Η περιμετρική οδός και η νέα είσοδος της πόλης της Ρόδου που θα αποσυμφορήσει κυκλοφοριακά την πόλη.
•Η κατασκευή εργοστασίου διαχείρισης στερεών αποβλήτων που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων που αποτελεί μια περιβαλλοντική βόμβα. Η επαναχρησιμοποίησή τους, η ανακύκλωση και κυρίως η παραγωγή ενέργειας θα είναι τα κύρια οφέλη που θα μετακυλιστούν σε όλους
•Η ολοκλήρωση των έργων στο Φράγμα του Γαδουρά
•Η ανάπλαση του πάρκου στο Ροδίνι σε όλη του την έκταση
•Τα έργα που πρέπει να ολοκληρωθούν στο φράγμα της Απολλακιάς.
•Η κατασκευή του φράγματος του Λύρου
•Η κατασκευή του Παλαί ντε Σπορ. Με τη νέα χωροθέτηση που κάναμε άνοιξε ο δρόμος
•Η διάνοιξη εναλλακτικής οδικής αρτηρίας στο Βόρειο τμήμα του Δήμου Ιαλυσού που θα αποσυμφορήσει την κυκλοφορία.
•Η δημιουργία θαλάσσιου Θεματικού Πάρκου με άξονα το ενυδρείο, εκτεταμένες δραστηριότητες και υποδομές καταδυτικού τουρισμού.
•Η κατασκευή ποδηλατόδρομου που θα ξεκινά από το σημερινό Δήμο Ιαλυσού και θα διασχίζει την οδό Ρόδου – Καλλιθέας. Έργο που δίνει ανθρώπινους ρυθμούς και κλίμακες στον αστικό ιστό του νησιού
•Η δημιουργία Δασικού και Οικολογικού Πάρκου στο Δήμο Ατταβύρου
•Η ανάπλαση των λατομείων Κοσκινού που μπορούν να μετατραπούν σε ελεύθερους χώρους άθλησης και ψυχαγωγίας.
•Η αξιοποίηση του γκολφ Αφάντου με τα οφέλη να διαχέονται στην τοπική κοινωνία
•Η ανακατασκευή και ανάπλαση παραδοσιακών οικισμών στους πρώην δήμους Ατταβύρου, Καμείρου και Νότιας Ρόδου.
•Η παραχώρηση στο Δήμο του αεροδρομίου των Μαριτσών που μπορεί να γίνει πίστα αγώνων της Formula 3 όπως ήδη έχει εκδηλωθεί σχετικό ενδιαφέρον. Η προοπτική αυτή θα συμβάλλει στην ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής, θα προσελκύσει επισκέπτες.
Ειλικρινά με έκπληξη παρατηρώ να μην μιλάει κανείς για τα προβλήματα, τα εκκρεμή ζητήματα του Καλλικράτη. Θέλω να εκφράσω την ανησυχία μου για 2 πράγματα.
Πρώτον, για την ταχύτητα προσαρμογής στις ανάγκες του νέου δήμου σε διοικητικό επίπεδο. τυπα, πρέπει να υπάρχει οργανόγραμμα, σε συνεννόηση και συνεργασία με τους εργαζομένους πριν εγκριθεί τυπικά και με τις διαδικασίες που προβλέπονται. Ο νέος Δήμαρχος πρέπει να ξεκινήσει αυτή την προσπάθεια από την επόμενη μέρα της εκλογής του. Να καλέσει τους εργαζομένους άμεσα, να συμφωνήσουν στις βασικές αρχές του οργανογράμματος, της διάρθρωσης των βασικών υπηρεσιών. Δηλώνω ότι σε αυτό το διάστημα θα είμαι στη διάθεση του νέου Δημάρχου για να διευκολύνω με διοικητικές πράξεις και αποφάσεις τη μετάβαση στον ενιαίο Δήμο. Γιατί ο Δήμος πρέπει να λειτουργήσει από την πρώτη μέρα.
Το δεύτερο έχει να κάνει με τα οικονομικά της αυτοδιοίκησης που δεν τα έχει λύσει ο Καλλικράτης. Υπάρχει ήδη περικοπή πόρων 500 εκ. ευρώ για το 2010. Με βάση το Μνημόνιο η περικοπή πόρων θα είναι 3 δις ευρώ μέχρι το 2013, το διάστημα δηλαδή που ξεκινάει ο Καλλικράτης. Η υστέρηση πόρων για την αυτοδιοίκηση έφτασε το 1,5 δις για εφέτος. Δήμοι έχουν δανειακές υποχρεώσεις και λειτουργικές δαπάνες. Το Υπουργείο Εσωτερικών, μας περνάει το εξής μήνυμα : Αυξήστε τα τέλη έως και 100% για να έχετε λεφτά.
Ποιος θα το κάνει σε μία εποχή κρίσης;
Ποιος είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει δυναμικά αλλαγές στον Καλλικράτη;
Σε ένα χρόνο από σήμερα το ζήτημα αυτό θα το θέτουν όλοι».


Η πρόταση που κατέθεσε περιλαμβάνει τις εξής ενότητες- κεφάλαια
1) Η Ρόδος της ανάπτυξης
2) Η Ρόδος του πολιτισμού
3) Η ρόδος των μεγάλων στόχων
4) Η Ρόδος της κοινωνικής αλληλεγγύης
5) Η Ρόδος με μέτωπο στη θάλασσα.
6) Η Ρόδος της ζωής
7) Ο Δήμος Ρόδου της Νέας Εποχής.

Πηγή : http://www.proodos.net/details.asp?ID=14038&catID=6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.