Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Κύριε Πρόεδρε είστε σίγουρα καλός πατριώτης ;



«Ο Ελληνικός λαός ,αυτός στον οποίο απευθύνεστε και προτάσσετε τον πατριωτισμό σας είναι αυτός που ιστορικά έδειξε πώς ένας δούλος γίνεται ελεύθερος [περίοδος τουρκοκρατίας ] και πώς ένας ελεύθερος δεν γίνεται δούλος [περίοδος έπους 40] .» «Οι Σπαρτιάτες ,αυτοί που έδωσαν και την τελευταία τους σταγόνα αίματος στις Θερμοπύλες, ξέρετε τώρα εσείς, η γνωστή Χολιγουντιανή ταινία,….»



Δεν διεκδικώ να αποτελέσει αντικείμενο διαβούλευσης ο εθνικός σας πατριωτισμός. Τούτο διότι το συναίσθημα αυτό ως τέτοιο δεν αποτιμάται αλλά ούτε και υπερεκτιμάται σε οποιαδήποτε κλίμακα και αν το θέσει κανείς . Αυτό όμως που δεν μπορώ να παρέλθω είναι ότι επανειλημμένως τονίζετε ,στις συνεντεύξεις σας ,ότι κίνητρό σας είναι ο εθνικός σας πατριωτισμός .
Αντί πολλών και ίσως ανόητων ευφυολογημάτων σας παραθέτω κάτι που η πικρή πραγματικότητα δίδαξε τους Έλληνες .

Κύριε Πρωθυπουργέ .Ο Ελληνικός λαός ,αυτός στον οποίο απευθύνεστε και προτάσσετε τον πατριωτισμό σας είναι αυτός που ιστορικά έδειξε πώς ένας δούλος γίνεται ελεύθερος [περίοδος τουρκοκρατίας ] και πώς ένας ελεύθερος δεν γίνεται δούλος [περίοδος έπους 40] .


Θα παρακαλούσα λοιπόν να ληφθεί σοβαρά υπόψη από εσάς πριν επαναλάβετε την ξύλινη έκφρασή σας περί πατριωτισμού, ότι το ακροατήριο σας γνωρίζει ουσιαστικά τι εστί πατρίδα και τι αγάπη για αυτήν.

Έσχατη αλλά διόλου άνευ σημασίας είναι η εξής παρατήρηση. Οι Σπαρτιάτες ,αυτοί που έδωσαν και την τελευταία τους σταγόνα αίματος στις Θερμοπύλες, ξέρετε τώρα εσείς, η γνωστή Χολιγουντιανή ταινία, πριν καταστούν αξιοπόλεμοι υπέφεραν τα πάνδεινα από την πόλη τους ώστε να αντέχουν στις αντίξοες συνθήκες του πολέμου.

Εν τέλει είπαν ότι «ξένε ... τοις ρήμασι πειθόμενοι» δεν έβριζαν κύριε Πρόεδρε την πόλη τους ως διεφθαρμένη για να την σώσουν .Την αγάπησαν και από αγάπη θυσιάστηκαν .


Βέβαια εκ των υστέρων έστειλαν την επιτύμβια επιστολή.

Ένας ανώνυμος σκεπτόμενος

Team apopsis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.