Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Δώστε τους στο χέρι το εισιτήριο της αναχώρησης

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Έβλεπα το MEGA προχθές το πρωΐ, αδέρφια. Ήταν εκεί ο Πρετεντέρης, ο Τσίμας, η Όλγα, ένας εκπρόσωπος της Μαύρης Κομπανίας του Μνημονίου που κάνει την κυβέρνηση κι ο Χρήστος ο Σταϊκούρας στη γωνία περικυκλωμένος από ζοχαδιακά «παράθυρα».
Μιλάμε για βαριά αντικειμενική δημοσιογραφία. Παίζανε «επιστροφή Καραμανλή», ερήμην φυσικά και κόντρα στην ξεκάθαρη δήλωση του Καραμανλή, «αναταράξεις στη ΝΔ» κλπ, ξέρετε, τώρα. Στα πλαίσια της αποστολής. Πώς είναι οι ειδήσεις στο BBC; Καμμία σχέση. Να και η, βολική και στημένη, «αναθεώρηση» του ελλείμματος. Ο Χρήστος τους τα ‘χωσε ωραία και ήρεμα και τους χάλαγε τη σούπα κι εκεί έβλεπες το αγλάϊσμα της αντικειμενικότητας. Κάνανε όλοι – πλην της Όλγας, που δεν δύναται δι’ ευνοήτους λόγους- κάτι ψιλογκριμάτσες. Ξέρετε, μιλάει ο προσκεκλημένος κι εσύ τον λοιδορείς με μουτσούνες, τον διακόπτεις με καμμιά ειρωνεία και κανα δήθεν τσαμπουκαλίδικο σχόλιο. Εντάξει, τώρα, θα μου πείτε ότι ο «τσαμπουκάς» του Πρετεντέρη είναι «βαράτε μας με άνιθο» αλλά ότι έχει κανείς. Ο δε Τσίμας υπομειδιούσε. Στην αρχή νόμισα ότι αφαιρέθηκε και νοσταλγούσε την Επανάσταση ή τα ταξιδάκια για το Γκραν Πρι με τον κολλητό του, τον συμμαθητή της Ντόρας, τον κυρ Μιχάλη τον Γαλαντόμο, αλλά όχι, ο Παύλος ο Καραπροοδευτικός ήταν εκεί και επιτελούσε στο ακέραιο το λειτούργημα του. Μας κάνουν και χάρη που δεν φτύνουν όταν λένε το όνομα του Αντώνη. Απλώς αναφέρονται σε αυτόν σηκώνοντας το φρύδι – είπαμε, όχι η Όλγα – στραβώνοντας μισό χαμόγελο και κουνώντας λίγο το κεφάλι μπρος πίσω.
Όσο βέβαια περνούσε η ώρα ένοιωθα κι εγώ ένα παράξενο συναίσθημα νοσταλγίας. Μετά κατάλαβα γιατί και μου ‘ ρθαν δάκρυα.
Τελικά, ρε σεις, το MEGA είναι η ΥΕΝΕΔ του Μνημονίου. Μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια, τότε που παίζαμε μπάλα στα 88 στρέμματα δίπλα από τις Φυλακές και τρέχαμε το απόγευμα να δούμε τον Λόυν Ρέϊντζερ να καλπάζει πάνω στον Σίλβερ, «Μάχη» με τον Βικ Μόρροου, «Μπονάντσα» και Ταρζάν με το Τζώνυ Βαϊσμίλλερ κι «Άγνωστο Πόλεμο». Έτσι είναι. Από την Τσίτα, τον Συνταγματάρχη Βαρτάνη, τον Ψάχο και το «Γεια σας κυρία μου» στην «Ανατροπή». Είχε δική του εκπομπή ο Στρατός, άλλη το Ναυτικό, άλλη η Αεροπορία, η Χωροφυλακή, η Αστυνομία Πόλεων και η Πολιτική Άμυνα, που έδειχνε κάτι αμερικάνικα φιλμάκια του ’50. Τώρα έχει δελτίο η Όλγα, εκπομπή ο Γιάννης κλπ. Είναι μία παράδοσις. Σε λίγο θα βγει κι ο Πάγκαλος με μυστρί.
Λοιπόν το παιχνίδι χοντραίνει. Τον Γιώργο τον πήγανε μια βόλτα από το χέρι στην Λεωφόρο υπό τας Φιλύρας και του δώσανε και …βραβείο για τις πετυχεσιές του!
Από επαγγελματική διαστροφή προσέχω πάντα τις λεπτομέρειες. Ακούσατε το ωραίο που απάντησε, όταν του είπε ο Αντώνης «Γιατί, ρε φίλε, κωλοβάραγες τόσο καιρό και δεν δανείστηκες τότε που το επιτόκιο ήταν πολύ χαμηλότερο;». Ο βραβευθείς είπε, ότι δεν τα πήραμε λέει τότε τα φράγκα, γιατί μετά θα μαθαίνανε οι αγνοί, άδολοι κι έντιμοι τραπεζίτες ότι η κατάσταση μας ήταν χειρότερη και θα θεωρούσαν ότι τους εξαπατήσαμε! Ο Γιώργος, ρε ρεμάλια, που ντερλικώσατε μαζί με τον Πάγκαλο τόσα δις και τρις, για ένα κούτελο ζει. Εκεί στην Μινεσότα σκοτώνουν για το ονόρε. Εμείς δανειζόμαστε ακριβά ρε, για την υπόληψη μας. Ως γνωστόν ο αληθινός άντρας ξεχωρίζει από το επιτόκιο που δανείζεται. Όσο πιο μεγάλο, τόσο πιο κιμπάρης και καραμπουζουκλής είναι.
Ακούσατε και το προσχέδιο του προϋπολογισμού. Όταν ο Αντώνης τους τα έκανε λιανοτάρια με τα δικά τους νούμερα, ότι ξεκάθαρα φαίνονται τα νέα πετσοκόμματα μισθών και συντάξεων και τα φορομπηχτικά μέτρα, που αποκαλύπτουν την υστέρηση των εσόδων, που θέλουν να καλύψουν, εκεί στην ΥΕΝΕΔ στην αρχή ρετάρανε και μετά άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε αλλά το Μνημόνιο 2, όσο κι αν το κρύβουν, φαίνεται η παχιά και μακριά ουρά του.
Όταν ο Αντώνης μίλησε για μηδενισμό του κυκλικού ελλείμματος (καλά το λέω;) μέσα στο 2011, στο μνημονιακό σύστημα τρελλαθήκανε, γυάλισε το μάτι τους, άρχισαν επιθέσεις, ειρωνείες, χωρίς κανείς να συζητά το πως λέει ότι θα το κάνει. Κι ο Αντώνης, πολύ ωραία, απλά κι εύστοχα, τον ρωτάει το Γιώργο κι όλα τα παπαγαλάκια του: «Εσείς με αυτά που κάνετε, πότε θα το μηδενίσετε;». Εεε, τι, ποιος ήρθε; Μούγκα κι ύστερα υστερία. Ξέρετε γιατί; Γιατί με αυτά που κάνουν δεν θα το μηδενίσουν ποτέ και το ξέρουν. Ποτέ. Στον αιώνα τον άπαντα να πληρώνουμε, το λιθάρι του Σίσυφου θα κατρακυλάει πιο κάτω κι άειντε ξανά, είλωτες, να το σπρώξετε στην ανηφόρα. Όλες οι θυσίες του Λαού πάνε σε πηγάδι χωρίς πάτο. Στο τέλος της φαιοπράσινης παρένθεσης και των μνημονιακών εξαπτέρυγων της το έλλειμμα θα είναι μεγαλύτερο, θα χρωστάμε πολύ περισσότερα και θα μας δανείζουν ακόμη ακριβότερα, η ύφεση αβυσσαλέα, οι ρυθμοί ανάπτυξης επιπέδου Γουινέα Μπισάο. Απλώς οι νεοπασόκοι με την αβάντα της μαντάμ και της «Κομανέτσι» θα ‘χουν ρημάξει την κοινωνία και την οικονομία, θα ‘χουν αφαιρέσει κάθε στοιχείο Ελληνικής Ιστορίας από την εκπαίδευση, θα ‘χουν πνίξει την χώρα στους λαθρομετανάστες, θα ‘χουν επιτρέψει την ολική αποσταθεροποίηση στη Θράκη.
Ακούστε τώρα κι ένα άλλο κολπάκι που κάνουν. Παίρνουν μαζικά πίσω Ταυτότητες Ομογενούς από τους Βορειοηπειρώτες. Γιατί; Για να μην ψηφίσουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Διότι η ηγετική ομάδα του Γιώργου θυμάται το πανό που σήκωναν τ’ αδέρφια μας σε όλες τις συγκεντρώσεις του κινήματος του Αντώνη Σαμαρά για την προεδρία της Ν.Δ.: «Η Βόρειος Ήπειρος δεν ξεχνά και ψηφίζει Σαμαρά». Πίνουν νερό στ’ όνομα του και το καθεστώς το ξέρει. Η πράξη αυτή, αδέρφια, δεν αγγίζει, σφιχταγκαλιάζει την προδοσία. Η ιδεοληπτική προοδευτικάντζα που δίνει ιθαγένεια κι εκλογικά δικαιώματα σε μουσουλμάνους από τη Λαχώρη και την Ισλαμαμπάντ, αφαιρεί ταυτότητες ομογενούς από τους αγωνιστές του Ελληνισμού, από τ’ αδέρφια μας από την Απειρωτάν Χειμάρα, την Χειμάρα των Ηπειρωτών και τ’ άλλα κάστρα του Ελληνισμού στην Βόρειο Ήπειρο.
Κακομοίρηδες, τον ελληνισμό τους ο Αριστοτέλης Γκούμας κι οι συμπατριώτες του τον έχουν στην καρδιά, στα μάτια των παιδιών τους, στους τάφους των πατέρων τους, στο αίμα που πότισε τη γη τους για τη Μάνα κι όχι στα χαρτάκια που τους παίρνετε πίσω. Ο εμπνευστής αυτής της πολιτικής βρωμιάς, σαράφης του μικροκομματισμού, γνωστός και μη εξαιρετέος, νομίζει ίσως ότι θα τη βγάλει καθαρή, ότι την πράξη του θα την σκεπάσει η λήθη του χρόνου. Πλανάται πλάνη οικτράν. Όλους θα σας πληρώσουμε όπως πρέπει.
Αδέρφια, στις εκλογές του Νοεμβρίου ψηφίστε σαν να πυροβολείτε. Συντρίψτε τους υποψηφίους του Μνημονίου και των εξαπτέρυγων. Αφήστε τις μεμψιμοιρίες και τις γκρίνιες, βάλτε στην άκρη τις ενστάσεις σας για πρόσωπα. Ειδικά στις Περιφέρειες και τους μεγάλους Δήμους η ψήφος σας είναι κατεξοχήν πολιτική.
Αν τον Νοέμβριο επιβραβεύσετε το ΠΑΣΟΚ και τα εξαπτέρυγα του με αποχή, ψηφίζοντας χαβαλέδες ή ακόμη χειρότερα δίνοντας θετική ψήφο σε τύπους σαν τον Τατούλη, τον Σγουρό, τον Μπουτάρη, τον Καμίνη κλπ, μετά, όταν θα σας ξεσκίσουν τις σάρκες με το Μνημόνιο 2, μην παραπονεθείτε. Θα είστε συνένοχοι στον δικό σας βιασμό και σε αυτόν των παιδιών σας. Εάν αφού φάγατε την πολιτική απάτη του «Λεφτά υπάρχουν!», της καθόδου του Γιώργου σε πορείες για το ασφαλιστικό, τους μύδρους του για το νέκρωμα της αγοράς από την αύξηση του ΦΠΑ, την καταγγελία της συμφωνίας με την COSCO ως αποικιοκρατικής κι ύστερα είδατε τον ενσυνείδητο διεθνή διασυρμό της χώρας, την αβελτηρία κι ανικανότητα μηνών, το γλείψιμο στους κινέζους και την εφαρμογή πολύ σκληρότερης εισοδηματικής, ασφαλιστικής και φορολογικής πολιτικής από αυτήν που κατήγγειλε λαύρος ως αντιπολίτευση, το χτύπημα κάθε στοιχείου εθνικής ταυτότητας και πατριωτικής πολιτικής, το διάπλατο άνοιγμα των πυλών της χώρας σε κάθε καρυδιάς «πολυπολιτισμικό» καρύδι, εάν παρ’ όλα αυτά τους ψηφίσετε, τότε μην κλαίτε γι’ αυτά που θα ‘ρθουν. Εάν παρά το ξέσκισμα του εισοδήματος σας και την προσπάθεια του Πάγκαλου να σας καταστήσει «συνενόχους» με το «μαζί τα φάγαμε», τους ψηφίσετε, τότε είστε άξιοι της μοίρας σας.
Λοιπόν, χωρίς περιστροφές και ναι μεν αλλά: Μαύρο στη Μαύρη Κομπανία. Ψηφίστε μαζικά Βασίλη Κικίλια στην Αττική, Δράκο στο Μωριά, Βασίλη Μιχαλολιάκο στον Πειραιά, Ψωμιάδη στη Μακεδονία, Κώστα Γκιουλέκα στην Θεσσαλονίκη. Ψηφίστε τον σεμνό πολεμιστή της Κύπρου, τον Καταδρομέα Αντιστράτηγο (ε.α.) Ανδρέα Παπασπύρου στην ακριτική Κόνιτσα, στηρίξτε παντού απ’ άκρου εις άκρη τους υποψηφίους του Αντώνη Σαμαρά και της Ν.Δ.
Ξέρω τι θα μου πείτε, ξέρω τις ενστάσεις σας μία προς μία σε μερικές περιπτώσεις. Μ’ έκανε κι εμένα Τούρκο η επιλογή ψινάκηδων. Έχετε δίκιο, γι’ αυτό βάλτε σταυρό σε άλλους Δημοτικούς ή Περιφερειακούς Συμβούλους αλλά μην κάτσετε σπίτι σας, μην χαζοψηφίσετε, μην τους συγχωρήσετε: κάντε τον χάρτη γαλάζιο. Δώστε τους στο χέρι το εισιτήριο της αναχώρησης.
Μαύρο στη Μαύρη Κομπανία του Μνημονίου. Φτύστε τους την ψήφο σας στα μούτρα τους. Αλλιώς θα πουν ότι σας αρέσει κι από πάνω αυτό που σας κάνουν. Σας αρέσει;

ΠΗΓΗ : http://www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.