Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Η παραχάραξη της ιστορίας και η Free Sunday

Στο φύλλο της εβδομαδιαίας εφημερίδος , Free Sunday , δωρεάν διανεμομένης , της περασμένης Κυριακής , 24/10/2010 ,ιδιοκτησίας του δημοσιογράφου κ.Κύρτσου , υπήρξε έγχρωμο σχεδιάγραμμα που περιλάμβανε τις σημαίες των χωρών μελών της Ε.Ε., αλλά και της Τουρκίας .
Τότε , θεώρησα πως το δημοσιευμένο σχεδιάγραμμα , προέκυψε εκ λάθους και ήταν ένα τυχαίο γεγονός , διέλαθε δε της προσοχής του ιδιοκτήτη και εκδότη της εφημερίδος . Έτσι , σταμάτησα αμέσως τις όποιες περίεργες σκέψεις δημιουργούντο στο μυαλό μου .
Όμως το «δις εξ αμαρτείν , ουκ ανδρός σοφού » .


Στο σημερινό φύλλο , 31/10/2010 , της ίδιας εφημερίδος , στην σελίδα 20 , στη στήλη , ΠΑΡΑΠΟΛΕΙΠΟΜΕΝΑ , διαβάζω :
“ Η παραίτηση της Θάλειας Δραγώνα από την θέση της ειδικής γραμματέως στο υπουργείο Παιδείας ήταν θέμα χρόνου . Είχε στοχοποιηθεί από ακροδεξιούς και υπερεθνικιστικούς κύκλους , με αποτέλεσμα να υφίσταται ανυπόφορες πιέσεις . Ανεξάρτητα από το αν ήταν εσφαλμένη η πρότασή της για τη μετατροπή του μαθήματος της ιστορίας σε προαιρετικό στη Γ΄Λυκείου , η ισχύς που έχουν οι γνωστοί άγνωστοι , πατριδοκάπηλοι , προκαλεί εύλογη ανησυχία σε όσους θεωρούν την ανεκτικότητα στοιχείο της δημοκρατίας ”

Η δράση της κ.Δραγώνα δεν είναι ΜΟΝΟ ο παραπάνω λόγος της παραίτησής της , που επικαλείται ο συντάκτης.
Η κ. Δραγώνα στο βιβλίο της « Τι είναι η Πατρίδα μας», μας διδάσκει γιατί δεν πρέπει να χαιρόμαστε που είμαστε Έλληνες και γι’ αυτό ξεσήκωσε εναντίον της όλη την ομογένεια.
Η κ. Δραγώνα μαζί με την κ. Φραγκουδάκη ήταν οι επιστημονικές υπεύθυνες του προγράμματος « Εκπαίδευση Μουσουλμανοπαίδων» πρόγραμμα που χρηματοδοτήθηκε από την Ε.Ε.

Η κ. Δραγώνα, το Σάββατο 26 Ιουνίου 2010 διοργάνωσε για λογαριασμό του Υπουργείου στην Κομοτηνή, ημερίδα με θέμα: «Η Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης, Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον». Εισηγητές, οι Μουσουλμάνοι Βουλευτές Μάντατζη και Χατζηοσμάν, που θεωρούν τους εαυτούς τους Τούρκους και όχι Έλληνες Μουσουλμάνους. Τον βίο και πολιτεία τους εναντίον της Ελλάδος, γνωστοποίησε στον Ελληνικό λαό, ο δημοσιογράφος κ.Κ. Χαρδαβέλλας, μέσα από σειρά εκπομπών του στην τηλεόραση..
Εκεί λοιπόν, την εισαγωγική ομιλία, αλλά και την καταληκτική έκανε η ίδια η κ. Δραγώνα. Παραβρέθηκαν ακόμη οι πρώην μειονοτικοί Βουλευτές Φαϊκογλου, Ιλχάν και Μουσταφά.. Επίσης, εκεί βρίσκονταν εκπρόσωποι του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, παράγοντες της μειονοτικής εκπαίδευσης αλλά και η κ. Άννα Φραγκουδάκη.
Τυχαίο, δεν νομίζω !!!

Κάπως έτσι λοιπόν, με τέτοιες ημερίδες προωθείται ο πλήρης έλεγχος της εκπαίδευσης των δασκάλων, από την Άγκυρα (ισοτιμία Ελληνικής και Τουρκικής γλώσσας, βιβλία προερχόμενα από Τουρκία κλπ)
Η νέα παραχάραξη της Νεότερης Ιστορίας μας, όπου στο νέο βιβλίο της Γ΄Γυμνασίου « Νεότερη και σύγχρονη Ιστορία » του Υπουργείου, αναφέρεται ότι … τα Ίμια δεν ανήκουν στην Ελλάδα, αλλά τα διεκδικούμε μαζί με την Τουρκία !
Πιο συγκεκριμένα στη σελίδα 163 γράφονται επί λέξει τα εξής: « Την ίδια εποχή με αφορμή την διεκδίκηση της βραχονησίδας Ίμια, στα Δωδεκάνησα ξέσπασε κρίση στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, που αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις».

Συγχαρητήρια λοιπόν, προς τους συγγραφείς του βιβλίου, με το οποίο δηλητηριάζουν την μαθητιώσα νεολαία μας, κ. Ευαγγελία Λούβη και κ. Δημ. Ξιφαρά ! Συγχαρητήρια και στους κριτές αξιολόγησης κ.κ. Ρήγο, Καραγεωργίου και Βεκέρη ! Εδώ μιλάμε για πλήρη Εθνική διαστροφή!

Όλα τα παραπάνω διέλαθαν της προσοχής του συντάκτη και της διεύθυνσης της εφημερίδας;
Είναι ακροδεξιοί και υπερεθνικιστές , η ακαδημαϊκή κοινότητα , μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ , κυρίως εφημερίδες της περιφέρειας και δη της Θράκης και το μεγαλύτερο κομμάτι του Ελληνικού πληθυσμού , που έχουν απαίτηση τα παιδιά τους να διδάσκονται την Ιστορία του τόπου τους , όπως αυτή γράφτηκε , ένδοξα , στα πεδία των μαχών ή να μαθαίνουν την Ιστορία όπως θέλουν να τους την διδάξουν οι ψευτοκουλτουριάρηδες ;

Ο Ελληνικός λαός δεν ήταν εκείνος που δεν εξέλεξε βουλευτή ,την πρώην υπουργό Εθνικής παιδείας , κ. Γιαννάκου για παρόμοιες στρεβλώσεις στο βιβλίο της ΣΤ΄ δημοτικού , επί ημερών διακυβέρνησης της χώρας από τον Κ.Καραμανλή ;

Είναι όλα αυτά τυχαία ; Δεν θα ήθελα να το πιστεύω ! ! !

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

ΠΗΓΗ : http://www.antinews.gr/?p=69263


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.