Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Πάγκαλος Ξαναχτυπά : Από τα «φάγαμε» στο Πως θα σας «φαμε»…


Εάν κάνει πόλεμο στη χώρα μας ένας «φίλος» μας και προελαύνει να κατακτήσει ακόμα και την Αθήνα, πιθανότατα ο κ. Αντιπρόεδρος θα λεει απλώς αυτά που λεει τώρα για τους λαθρομετανάστες : «…θα πρέπει να υπάρξει ενεργή συμμετοχή και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διότι όπως τόνισε τα σύνορα της Ελλάδος είναι και σύνορα της Ευρώπης ».
Πριν, για άλλο λόγο, έχει πει : «Εγώ σε αυτό το έργο δεν θα παίξω». Σάμπως φυλάει με αυτά που λεει σωστά την Ελλάδα ; Γενικά ο κ. Πάγκαλος παίζει μόνο ένα έργο : «Το μεγάλο Φαγοπότι» και ανεβάζει τώρα και άλλο ένα : «Ολοκαύτωμα»


Κάθε μέρα μπαίνουνε απροσδιόριστες εκατοντάδες Λαθρομεταναστών και ο κ. Πάγκαλος προεκλογικά μας βρήκε τη λύση : Να μην κάνουμε τίποτα ! Αλλά θα πούμε ότι κάνουμε !



Πως στα Ίμια τη σημαία τη πήρε ο άνεμος, Πως τον Οτσαλάν τον πήραν οι Τούρκοι ; Πως την Ελλάδα θα την πάρει ο…. με την οιονεί διακυβέρνηση του.

Στην οικονομία πάμε να πιάσουμε πάτο ( όχι κύριοι ακόμα δεν πιάσαμε αλλά καλά πάμε για να πιάσουμε ).

Στους Πολιτικούς τύπου Άκη κλπ έχουμε ήδη πιάσει. Εσείς που κατατάσσετε τον κ. Πάγκαλο ;


Διαβάστε αυτούσια όλη την είδηση :



Πάγκαλος: «Ο κ. Σαμαράς έριξε το γάντι και εμείς το σηκώσαμε»


Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι όσα είπε ο πρωθυπουργός στη διακαναλική ήταν μια «απάντηση» στο χαρακτήρα δημοψηφίσματος που έδωσε στις εκλογές ο αρχηγός της ΝΔ.



Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, στην Πάτρα, σχετικά με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος είπε ότι «σενάρια ακούγονται και για να συνεχίσει κάποιος να βλέπει το σήριαλ, αυτά τα σενάρια πρέπει να ανανεώνονται».
«Αποφεύγουμε όμως», συνέχισε ο κ. Πάγκαλος, «να συζητήσουμε πράγματα, όπως είναι όλα αυτά τα θαυμάσια και μεγαλειώδη τα οποία καθίστανται δυνατά με την ύπαρξη των νέων θεσμών τοπικής αυτοδιοίκησης», ενώ συμπλήρωσε ότι «για μια ακόμη φορά προδίδουμε το παρόν μας, υπέρ ενός απροσδιορίστου μέλλοντος». Και κατέληξε: «Εγώ σε αυτό το έργο δεν θα παίξω».

Επίσης αναφερόμενος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, στα όσα είπε ο πρωθυπουργός στην διακαναλική συνέντευξη, σημείωσε πως «ήταν μια στιγμή που έπρεπε να απαντήσουμε στο δίλημμα που έθεσε ο κ. Σαμαράς, δίνοντας στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου χαρακτήρα δημοψηφίσματος».
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος είπε ακόμη ότι «εμείς είχαμε ξεκινήσει ενισχύοντας και τονίζοντας τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα της κάλπης, αλλά ήρθε ο κ. Σαμαράς και είπε καλώ σε δημοψήφισμα». Και σε αυτό, όπως είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, «συνέρευσαν όλα τα άλλα κόμματα πλην του ΛΑ.Ο.Σ. και είπαν ``και εμείς δημοψήφισμα`` θέτοντας ορισμένα και θέμα ανατροπής του υπάρχοντος πολιτικού και κοινωνικού συστήματος». Έτσι «μπροστά σε αυτές τις προκλήσεις» συνέχισε ο Θ. Πάγκαλος «δεν μπορούμε να πούμε ότι εμείς θα δουλεύουμε σιωπηρά και εσείς βαράτε όσο θέλετε». Μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά «έριξε το γάντι ο κ. Σαμαράς και εμείς το σηκώσαμε».
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης και πως θα αντιμετωπιστεί, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι θα πρέπει να υπάρξει ενεργή συμμετοχή και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διότι όπως τόνισε τα σύνορα της Ελλάδος είναι και σύνορα της Ευρώπης. Μάλιστα, πρόσθεσε σε αυτό το σημείο, οι περισσότεροι λαθρομετανάστες δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα, αλλά έχουν ως τελικό προορισμό άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ο Θ. Πάγκαλος έκανε αναφορά και στο ζήτημα της χορήγησης πολιτικού ασύλου τονίζοντας ότι πρέπει να επανεξεταστεί με προσοχή σε ποιους υπηκόους τρίτων χωρών δίνεται, με την προϋπόθεση να υπάρχει πραγματική ανάγκη.
Όσον αφορά την Πάτρα είπε ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται η λαθρομετανάστευση στη φάση του ρεσάλτο, δηλαδή μερικά μέτρα από τα πλοία, προσθέτοντας πως δεν είναι ούτε αποτελεσματικό, ούτε και αποδεκτό. Συμπλήρωσε ότι «πρέπει να την αντιμετωπίζουμε πριν φθάσουν αυτοί οι άνθρωποι εδώ και πριν σαλτάρουν στα πλοία».


http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_30/10/2010_362110


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.