Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Το ΚΚΕ τους υποστηρίζει ακόμη ; Η πρώτη φωτό του νέου ηγέτη της Κομουνιστικής Β. Κορέας.


Αυτό το παιδάκι που βλέπετε σε πολύ λίγο καιρό θα είναι ηγέτης μιας Κομουνιστικής Πυρηνικής Υπερδύναμης. Το ΚΚΕ τους στηρίζει ; Βάσει του μοντέλου αυτού θέλει να μας κυβερνήσει ; Τελικά τι είναι χειρότερο στο κόσμο τούτο ; Να γεννηθείς Β.Κορεάτης, Φανατικός μουσουλμάνος ή Έλληνας από τον Α. Παντελεήμονα ; Ή σε λίγο καιρό από τώρα απλός Έλληνας ; Αυτοί από τον Κιμ στον Κιμ και εμείς από Παπανδρέου σε Παπανδρέου… (Δ.Π.Γ.)


Υ.γ. Αυτό το παιδάκι αυτή τη στιγμή έχει έχει και το αξίωμα του Στρατηγού. Υψηλότερο προφανώς από εκείνο του κ. Βερύκιου.

Ιδού και η επίσημη αρθρογραφία της είδησης :


«Επιβεβαιώνεται ο ρόλος του Κιμ Γιονγκ-ουν ως διαδόχου του ηγέτη της Βορείου Κορέας

Πιονγιάνγκ, Βόρεια ΚορέαΠληθαίνουν οι ενδείξεις ότι ο γιος του ηγέτη της Βορείου Κορέας έχει ήδη αναλάβει κορυφαία θέση στο σύστημα εξουσίας της χώρας ενώ παράλληλα αναφορές επισημαίνουν ότι η χώρα δεν έχει εγκαταλείψει το πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου.

Κορυφαίο στέλεχος του κυβερνώντος Κόμματος των Εργατών, ο Γιανγκ Χιοπ-σοπ, προέβη σε σχόλία που δείχνουν ότι ο Κιμ Γιονγκ-ουν θα διαδεχτεί τον πατέρα του Κιμ Γιονγκ-ιλ.

Ο Κιμ Γιόνγκ-ουν τοποθετήθηκε σε ανώτατα στρατιωτικά και πολιτικά αξιώματα (έγινε μάλιστα στρατηγός τεσσάρων αστέρων) σε κομματικό συνέδριο. Αυτή η πρώτη δημόσια εμφάνιση του τρίτου κατά σειρά γιου του Κιμ Γιονγκ-ιλ, η υγεία του οποίου φέρεται να είναι σημαντικά εποιβαρυμένη.

«Ο λαός μας έχει την τιμή να έχει ηγέτη τον μεγάλο πρόεδρο Κιμ Ιλ-σουνγκ και το μεγάλο στρατηγό Κιμ Γιονγκ-ιλ. Τώρα θα έχει την τιμή να ηγείται από τον στρατηγό Κιμ Γιονγκ-ουν», υπογράμμισε μιλώντας στο Associated Press.

Εντωμεταξύ, έκθεση που δημοσιεύτηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες από το Ινστιτούτο για τις Επιστήμες και τη Διεθνή Ασφάλεια (ISIS) σημειώνει ότι η Βόρεια Κορέα συνεχίζει να κάνει προετοιμασίες για τον εμπλουτισμό ουρανίου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή πυρηνικών όπλων.

Πηγές από τη Νότια Κορέα προσπαθεί να επισκευάσει και να εκσυγχρονίσει την πυρηνική μονάδα της Γιονμπιόν, βασική μονάδα του πυρηνικού της προγράμματος που της επέτρεψε στο παρελθόν να παράγει πλουτώνιο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πυρηνικά όπλα.

Παραταύτα, οι συντάκτες της έκθεσης του ISIS δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα αν η Πιονγιάνγκ είναι σε θέση να οικοδομήσει μια μονάδα με 3.000 συσκευές φυγοκέντρισης που θα μπορούν να εμπλουτίσουν αρκετό ουράνιο για την κατασκευή δυο ατομικών βομβών το χρόνο.

http://news.in.gr/world/article/?aid=1231062189

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.