Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Οι Ολλανδοί δεν διδάσκουν μόνο ποδόσφαιρο ! Φυσικά εδώ στην Ελλάδα μερικοί θα τους πουν φασίστες ή ζόμπι ή εξωγήινους.

Τα τρία κέντρο-δεξιά κόμματα της Ολλανδίας συμφώνησαν να σχηματίσουν κυβέρνηση. Οι ηγέτες του κόμματος των φιλελευθέρων VVD και το κόμμα των χριστιανοδημοκρατών CDA κατέληξαν σε συμφωνία για να σχηματίσουν κυβέρνηση. Με την υποστήριξη του κόμματος της Ελευθερίας PVV, που αντιτίθεται κατηγορηματικά στο Ισλάμ.

Δύο κεντροδεξιά κόμματα συμφώνησαν χθες για την κατάργηση της μπούργκας στην Ολλανδία, ως τίμημα για την κοινοβουλευτική υποστήριξη από το αντι-ισλαμικό κόμμα της Ελευθερίας.
Τα νέα για την κατάργηση της μπούργκας ανακοίνωσε ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος της Ελευθερίας, Γκέερτ Βίλντερς, στη διάρκεια της παρουσίασης της κυβερνητικής συμφωνίας μεταξύ των Φιλελευθέρων και των Χριστιανοδημοκρατών, τους οποίους υποστηρίζει το κόμμα του. «Μια νέα πνοή θα φυσήξει στην Ολλανδία» σημείωσε ο Γκέερτ Βίλντερς, ενώ δίπλα του στεκόταν ο ηγέτης των Φιλελεύθερων Μαρκ Ρουτ, που πιθανολογείται ως ο επόμενος πρωθυπουργός, και ο ηγέτης των Χριστιανοδημοκρατών, Μαξίμ Βερχάγκεν.


Διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν κατά της απαγόρευσης κατάληψης άδειων και εγκαταλελειμμένων κτιρίων συγκρούστηκαν με την αστυνομία στο κέντρο του Άμστερνταμ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δεκάδες άτομα.

Περίπου 200 διαδηλωτές εκσφενδόνισαν πέτρες, προκάλεσαν ζημιές σε αυτοκίνητα και έβαλαν φωτιά σε ένα όχημα. Η αστυνομία απάντησε ρίχνοντας δακρυγόνα.

Φωνάζοντας «η κατάληψη θα συνεχιστεί», οι διαδηλωτές πέταξαν τούβλα και μπουκάλια καθώς η έφιππη αστυνομία εξαπέλυε επίθεση. Λίγο μετά την επέμβαση της αστυνομίας, οι διαδηλωτές διαλύθηκαν.

Η απαγόρευση των καταλήψεων φέρεται να επηρεάζει περίπου 1.500 ανθρώπους, ένας αριθμός πολύ μικρότερος από εκείνον της δεκαετίας του 1980, όταν το Άμστερνταμ στέγαζε περίπου 20.000 καταληψίες άδειων κτιρίων.

Οι τοπικές αρχές του Άμστερνταμ έχουν σχέδια να «καθαρίσουν» περίπου 200 κτίρια που βρίσκονται υπό κατάληψη, στο πλαίσιο ενός γενικότερου σχεδίου να βελτιωθεί η εικόνα της πόλης.

Εμείς εδώ κτίζουμε Πανδοχεία για τους Λαθρομετανάστες, αλλά δεν είμαστε φασίστες σαν και αυτούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.