Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010

Οι Τούρκοι μας πάνε... Καβάλα!

 Νέα φοβερή τουρκική πρόκληση, την ώρα που ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν μας λέει ότι «η οικονομική κρίση της Ελλάδος οφείλεται στις εξοπλιστικές της δαπάνες, για την αντιμετώπιση ενός φανταστικού εχθρού». Είναι όντως «φανταστικός» ο εχθρός; Φυσικά ΟΧΙ! Η κατάσταση στην Κύπρο, μιλά από μόνη της! Και τώρα αυτό: το υπουργείο Παιδείας της Τουρκίας μοίρασε έναν επίσημο χάρτη σε όλα τα δημοτικά της χώρας, όπου εμφανίζεται η ελληνοτουρκική μεθόριος στην Καβάλα. Δηλαδή, εμφανίζει όλη τη Θράκη και τμήμα της Ανατολικής Μακεδονίας, υπό τουρκική κατοχή, όπως και η Ρόδος, η Σάμος, η Κρήτη και η Κύπρος!
«Θύμα» όμως της όλης εξέλιξης, δεν είναι μόνο η Ελλάδα! Στο χάρτη, παρουσιάζεται η Τουρκία να κατέχει και μέρος της νοτιοανατολικής Βουλγαρίας, δηλαδή τα μέρη όπου διαβιεί η μουσουλμανική μειονότητα της χώρας. Επίσης, όπως γράφει η τουρκική εφημερίδα, «...παρουσιάζει να ανήκουν στην Τουρκία το Κιρκούκ, η Μοσούλη και το Άρμπιλ στο Βόρειο Ιράκ, καθώς και το Βατούμ στη Γεωργία». Φανταστείτε δε για το εξωφρενικό της υπόθεσης, ότι την όλη υπόθεση ανέδειξε η τουρκική εφημερίδα «Μιλλιέτ», που διατηρεί ισχυρές διασυνδέσεις με το κεμαλικό παρακράτος της γείτονος. Δηλαδή, μας προκαλούν ανοικτά και μετρούν αντιδράσεις, που δυστυχώς, είναι πάντα «υποτονικές»...
Φυσικά, στην Αθήνα... «τουμπεκί ψιλοκομμένο» και ούτε λόγος για διάβημα! Ασχολούνται με τις συναντήσεις του Δημήτρη Δρούτσα με τον Ομέρ Τσελίκ, αντιπρόεδρο του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας, αρμόδιο για διεθνή θέματα και τον Ιμπραήμ Καλίν, σύμβουλο του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και τον 47ο γύρο διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας.
Ο ίδιος ραγιαδισμός, η ίδια ενδοτική λογική, που θα οδηγήσουν μαθηματικά στην περαιτέρω συρρίκνωση του Ελληνισμού και στην υποδούλωσή του σε μια νέα νεο-οθωμανική οντότητα, που ορθώνεται πλέον απειλητικά στα ανατολικά σύνορά μας. Κατά τα άλλα, δεν υπάρχει απειλή και όλα αυτά είναι φαντασιώσεις, κατά την ελληνική αριστερά, που εξακολουθεί να μιλά για «φιλία» και να υποτιμά βάναυσα τη νοημοσύνη μας, την ώρα που συνεχίζεται η κατοχή μεγάλου τμήματος της Κύπρου από τα στρατεύματα του Αττίλα.
Η τουρκική τακτική ξεδιπλώνεται αθόρυβα μπροστά μας, αντιλαμβανόμενη ότι η εθνομηδενιστική κυβέρνηση της Αθήνας δεν σκοπεύει να κάνει τίποτα άλλο πέρα από αξιολύπητους και ταπεινωτικούς για τον ελληνικό λαό τεμενάδες στους ιμπεριαλιστές «πασάδες» της Άγκυρας. Φυσικά, η Άγκυρα συνεχίζει να προελαύνει σε προπαγανδιστικό επίπεδο στη Δυτική Θράκη, έχοντας ως αρωγούς το αδρανών ΥΠΕΞ και το υπουργείο Παιδείας, το οποίο υποκύπτει και αποδέχεται όλα τα αιτήματα των τουρκόφρονων της μειονότητας. Και φυσικά, υποψήφιοι από ελληνικής πλευράς σαν τον Άρη Γιαννακίδη και από προξενικής, όπως η Σιμπέλ Μουσταφάογλου, ολοκληρώνουν το ζοφερό σκηνικό, που τίποτα καλό δεν προμηνύει...

ΠΗΓΗ : http://www.elora.gr/p

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.