Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010

Μια μικρή απορία για τη καταδίκη Κορκονέα

Το γεγονός :

Σύμφωνα με την απόφαση, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας με ψήφους 4 προς 3 κρίθηκε ένοχος για δυσμενέστερη κατηγορία από αυτήν που του είχε απαγγελθεί. Οι τέσσερις δικαστές μετέτρεψαν την ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο στη βαρύτερη κατηγορία της ανθρωποκτονίας με άμεσο δόλο.

Στην απόφαση αυτή μειοψήφησαν η πρόεδρος, ένας τακτικός δικαστής και ένας ένορκος που έκριναν ότι ο Κορκονέας πρέπει να δικαστεί ως είχε, δηλαδή για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο. Το δικαστήριο επίσης αποφάσισε να μην δώσει κανένα ελαφρυντικό στον Επαμεινώνδα Κορκονέα.


Η Απορία :


Ενώ η μετατροπή του κατηγορητηρίου σε δυσμενέστερο είναι ισχνή (4 ψήφοι έναντι 3) γιατί δεν του αναγνωρίστηκε ΚΑΝΕΝΑ ελαφρυντικό ; Ή είναι και αυτό Νομικά Λογικό ή απλώς Λογικό ;

Δηλαδή είτε με άμεσο δόλο είτε με ενδεχόμενο δόλο, δεν είχε λ.χ. πρότερο έντιμο βίο ;


Από ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΟΨΕΩΣ ΠΑΝΤΩΣ : Ο συλλογισμός της απόφασης θα είναι πράγματι ένα έκτρωμα νομικό.
Ασφαλώς κατ΄έφεση θα καταρριφθεί, πλην όμως στον νομικό κόσμο θα κυκλοφορούν πλήγματα εξ αιτίας της «νομικής ατέλειας» απονομής δικαιοσύνης από ένα ΜΟΔ πρώτου βαθμού .

Διαφωνούμε κατ'αρχήν νομικά και ισόβαρα ουσιαστικά διότι άμεσο δόλο σε εξοστρακισμό σφαίρας μόνο σε ταινίες φαντασίας βλέπει κάποιος και εν πάση περιπτώσει όχι σε αίθουσες δικαστηρίων . Θέλουμε να δούμε πώς θα δικαιολογήσουν τον δόλο άμεσου βαθμού .


Από Πολιτικής ;

Χθες καταδικάστηκε Ισόβια και Η Ελλάδα…

Ας όψεται η προφητεία….

Team apopsis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.