Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Θέλετε να μάθετε την αλήθεια ; Όλοι γράψανε για τη δίκη των 6 και ότι ο Α. Πάγος τους αθώωσε . ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΑΘΩΩΣΕ…


ΜΟΝΟ ΕΔΩ θα μάθετε την αλήθεια, και ας μας αμφισβητήσει ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ !

Οι δημοσιογράφοι έκαναν λόγο για δίκη Ιστορικών ευθυνών ή μη και όχι ΣΩΣΤΗ ανάλυση Της δικαστικής απόφασης. Σας πέρασαν λάθος μήνυμα! Με δύο κουβέντες : ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ο Άρειος Πάγος δεν έκρινε την Ιστορική ευθύνη ή μη των προσώπων αυτών !!! Η είδηση είναι η εξής : Ότι ακόμα και ο Παπαχρόνης να ξαναδικαζόταν σήμερα με ΑΚΡΙΒΩΣ την ΙΔΙΑ νομική μεθόδευση ΘΑ ΑΘΩΩΝΟΤΑΝ !


Η νομική επιστήμη (άθελα της ;) στην υπηρεσία της δημοσιογραφικής κοροϊδίας ;


Θα σας τα πούμε αρχικά «νομικά» και μετά απλούστερα :

Οι αρεοπαγίτες είχαν αποφασίσει την αναψηλάφηση της δίκης των «6», εκτιμώντας πως άγνωστα γεγονότα και στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα πως δεν ευθύνονταν δια «των παραλείψεων τους» για την Μικρασιατική καταστροφή.

Εφόσον όμως πρόκειται για αναψηλάφηση ο ΑΠ κρίνει ότι υπάρχουν στοιχεία νέα ή χρήση ψευδών κατά την τότε δίκη.

Όμως δεν εισέρχεται στην ουσία ΠΟΤΕ ναι ΠΟΤΕ διότι υπάρχει παραγραφή!!!


Ο ΑΠ αφού έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης της απόφασης ,ήτοι αφού εξαφάνισε την απόφαση του στρατοδικείου, έπαψε την ποινική δίωξη λόγω παραγραφής διότι σήμερα έν έτη 2010 τα όποια αδικήματα είχαν διαπραχθεί τότε από τους 6 νομικά πλέον δεν διώκονται καθότι παρήλθε το μέγιστο περιθώριο χρόνου που παρέχεται για κακουργήματα ήτοι 15 χρόνια από τον χρόνο τελέσεως των, ήτοι 1922.


Άρα παραγράφηκαν ,θεσμός που προηγείται αναγκαστικά του έλεγχου της ουσίας της υπόθεσης .
Άλλο παράδειγμα .Ασκείς αναίρεση κατά καταδικαστικής απόφασης εφετείου που σε καταδίκασε για παράβαση του ν. 5960/60 νόμου περί ακάλυπτης επιταγής.. Ο ΑΠ ελέγχει εντός του πλαισίου των αναιρετικών λόγων και αφού διαπιστώσει την νομιμότητα, βασιμότητα ενός λόγου αναίρεσης ,ήτοι εξαφάνισης της καταδικαστικής απόφασης, βλέπει αυτεπάγγελτα ΚΑΤΑΡΧΑΣ αν το αδίκημα έχει υποπέσει σε παραγραφή.

Αν ναι ,υπέπεσε, τότε παύει ποινική δίωξη λόγω παραγραφής.

 
Αν όχι τότε παραπέμπει στο δικαστήριο για να δικάσει την ουσία, ήτοι στο Εφετείο .

Οι Αρεοπαγίτες απέρριψαν επίσης την παράσταση πολιτικής αγωγής της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος που θεωρούσαν τους έξι υπευθύνους για τον ξεριζωμό του ελληνισμού της Μικράς Ασίας. ( αφού γνώριζαν εκ των προτέρων το αποτέλεσμα λόγω του θεσμού της παραγραφής).


Απλούστερα.

Ποτέ ο Άρειος Πάγος δεν εξέτασε την υπόθεση στην ουσία των πραγματικών Ιστορικών γεγονότων !!!
Αυτό το μήνυμα πέρασε ή όχι από όλο τον δημοσιογραφικό κόσμο ;

Οι αναγνώστες της «είδησης» σχημάτισαν την «εντύπωση» ότι οι δικαστές έκριναν την Ιστορία του 1922 και αθώωσαν τους κατηγορούμενους ; Ναι ή Όχι ;
 
Με τη (δικονομική) λογική αυτή σε όποια ποινική υπόθεση κάνει ο Α. Πάγος αναψηλάφηση που έχει συμβεί πέραν του χρόνου παραγραφής της ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ κατηγορούμενος αθωώνεται λόγω παραγραφής και ο Α.Πάγος ΠΟΤΕ δεν μελετά τα πραγματικά περιστατικά επειδή η παραγραφή ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ της εξέτασης της υποθέσεως !



Σας το είπε κανείς αυτό ;



ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΟΒΑΡΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ;


 
Επισήμανση : Δεν κάνουμε εδώ κριτική της Ιστορίας. Αν θέλετε και την άποψη μας για την Ιστορική αλήθεια, εμείς κρίναμε κατά πλειοψηφία ότι οι άνθρωποι αθώοι ήταν.



Μόνο εδώ από αυτό το Ιστολόγιο μάθατε την αλήθεια. Γιατί ΚΑΝΕΙΣ άλλος δεν την έγραψε έτσι ως όφειλε !


  

Από το TEAM APOPSIS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.