Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

«Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι» τονίζει για το μεταναστευτικό ο Χρ.Παπουτσής (Ναι είναι μπάτε σκύλοι αλέστε Δ.Π.Γ.)

( Να δούμε τι θα κάνει. Καλή και η βοήθεια από την Ευρώπη αλλά είναι μείζων Εθνικό θέμα. Δε μπορεί να βουλιάζουμε και να περιμένουμε ένα πλοίο να έρθει να μας σώσει. Πρέπει και εμείς να βγάζουμε νερά από το δικό μας πλοίο. Γιατί αν αργήσει το πλοίο βοήθειας κ. Παπουτσή τεως Υπ. Ναυτιλίας και βουλιάξουμε εσείς τότε θα είστε ο «τσάμπα μάγκας στο Πανδοχείον η Ελλάς» … Δ.Π.Γ.)

Αλεξανδρούπολη
Στενότερη συνεργασία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα ζητήσει η Ελλάδα στο θέμα της αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη με τη συμμετοχή πολιτικών φορέων, του στρατού και της αστυνομίας.

«Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι», τόνισε ο υπουργός για να προσθέσει ότι «η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο τα κύματα των λαθρομεταναστών και οι πάντες γνωρίζουν ότι δεν είναι φαινόμενο που αφορά τη χώρα μας αλλά την Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολο της».


«Καλούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτό θα πράξω και αυτήν την εβδομάδα στο Λουξεμβούργο, να αναλάβει πρωτοβουλίες. Να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι σε μια χώρα, που δέχεται σήμερα τη μεγαλύτερη πίεση μεταναστευτικών ροών στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», υπογράμμισε ο υπουργός.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Παπουτσής, πρέπει να υπάρξουν «έντονες διπλωματικές πιέσεις προς εκείνες τις χώρες από τις οποίες προέρχονται οι μετανάστες, αλλά και προς εκείνες μέσω των οποίων διακινούνται οι μετανάστες».

Ο κ. Παπουτσής ανέφερε ότι έχει διαμορφωθεί διυπουργική συντονιστική επιτροπή, η οποία παρακολουθεί το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης στην εξέλιξή του, τις αιτίες του και τις δυνατότητες που έχει η χώρα να το αντιμετωπίσει.

Επιπλέον, κοινή επιτροπή που συγκροτήθηκε από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας θα παρουσιάσει προτάσεις σε μία επόμενη κυβερνητική συνάντηση.

Εκτός από τον υπουργό, στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γ.Ντόλιο, ο νομάρχη Έβρου, ο αρχηγός της Αστυνομίας, Λ.Οικονόμου και επιτελείς του στρατού και της αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή.

Πηγή : ΅Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ http://news.in.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.